En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Ben istemiyorum ama...

15 Ocak 2009 21:08 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında kendisiyle ilgili adaylık iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teketek programına konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu gündemdeki konular ve kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi.

Kılıçdaroğlu programda satır başları ile şunları söyledi:

ERGENEKON'A İTİRAZ

Ergenekon olayında kişilerin gözaltına alınmasını eleştirdim.  Yalçın Küçük kitap yazar tv ekranlara çıkar konuşur. Bu kişi darbe yapacaksa bunu bana anlatması lazım. Eğer Küçük darbe yapacaksa Türkiye’de herkes darbe yapar. Ergenekon’da suçlular yokmu elbette var. Heryerde silah bulunuyor. Yargı suçluları bulsun gereken cezayı versin. Yaşamları boyunca bir araya gelmemiş, gelmeleri imkansız olan kişilerin aynı şekilde suçlanmalarını benim anlamam imkansız.

Ben Ergenekon iddianamesinin 750 sayfasını okudum ve devamını okumadım. Çünkü iddianamenin hiçbir kabul edilebilecek tarafı yok. Bugün Sami Selçuk bile son operasyon sonrası tepkisini gösterdi.

Baykal’ın Ergenekon’un avukatıyım demesi suçlu ise savunuyor anlamına gelmiyor mu, hayır gelmez, Baykal mağdurları savunuyor. Hukuk’ta delilden sanığa gidilir oysa bu operasyonda sanıktan delile gidiliyor.

Sabih Kanadoğlu ile İbrahim Şahin veya diğer kişiler aynı gün arama yapılıyor birileri gözaltına alınıyor.  TRT 2’nin birilerini ekrana çıkartarak yayın yapması bunların kabul edilebilir tarafı yok. Başbakan bir ifadesi var: Yürütme ve yargı beraber götürüyor. İfadesi nasıl kabul edilebilir. Türkiye’de yürütme ve yargı kuvvetler ayrılığına aykırıdır. Başbakan bu ifadeyi de düzeltmiş değildir. Başbakan savcıyım diyor. Ancak savcı ülkenin savcısıdır bir tarafın savcısı olamaz.

Anaysa Mahkemesi’nin CHP’ye verdiği cezaya katılmamakla beraber biz sonucu kabulleniyoruz. Sayıştay denetçisi rapor yazmış, bize gönderilmeden karar verilmiş rapor var. Raporu biz görseydik olayın öyle olmadığını anlatma imkanı olurdu.

Biz Deniz Feneri için neden para aktarıldı diye sormuyoruz. Biz toplanan paraların başka alanlarda harcanmış olmasını sorguluyoruz. Bu konuda bir savcıya görev verildi. Ben Savcının konu hakkında elinden geleni yapacağına inanıyorum.

ÇOCUĞUNUN SİGORTALI OLMASI KONUSU

13 yaşındaki oğlunu sigortalı yaptırma konusu. Evet yaptırdım. Oğlum bateri çalıyordu. Bateri almak istiyordu. Bir şirket vardı. Oğlum gidip orda 3 ay çalıştı. Biz işten aldık. Ama o dönemde sigortalı yapılmış. Ancak çocuğum şimdi 25 yaşında. Bu olay yıllar önce yaşandı.

BAYKAL MİT BAĞLANTISI

Deniz Baykal hakkında MİT mensubu olduğu iddiaları var.  TRT 2’yi yargıya başvuracağız. CHP’yi ahlak dışı bir suçlamada bulundu. Cesur Hırsızlar Partisi diye bir suçlamada bulundu. Biz uzun süreden beri TRT’ye çıkmıyoruz. AKP’nin borozanı oldu. Benim vergilerimle AKP borozanı yapacaksa ben onların programına katılmam.

Tuncay Güney, konuşuyor bize suçlamalarda bulunuyor. Sayın Sağlar orda ve hiçbir itirazda bulunmuyor. Eğer Sağlar biliyorsa bize de açıklamada bulunsun. Bu programın devletin televizyonunda yapılması çok yanlıştır. Bir partiyi kişileri suçlamak çok büyük yanlıştır. Kanada’da oturup istediği kişileri suçlayabiliyor. 2001'de bu sorgulama yapılmış bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış bu da ayrı bir vahim durum.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYLIK KONUSU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı düşünmüyorum. İstanbul'a güzel şeyler verilebilir. Dünya kenti partinin yetkili organları var ben Parti'de Ankara'da daha fazla faydalı olacağıma inanıyorum. Ancak parti ol derse olmak durumundayım.
Baykal'a yönelik vatandaşlarda tepki var Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçme durumu olmaz.

haber7



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs