Vahşeti durdurun!' | " /> Vahşeti durdurun!' | "/>

En Sıcak Konular

'Vahşeti durdurun!'

15 Ocak 2009 18:39 tsi
'Vahşeti durdurun!' İsmail Heniyye Batı'ya sordu: 'Gazze'deki İsrail vahşeti savaş suçu değilse, savaş suçu nedir?'

Filistin'in meşru başbakanı İsmail Heniyye "Mesajım Batıya" diyerek İsrail katliamının mutlaka durdurulması gerektiğini söyledi.

İndependent gazetesinde makalesi yayınlanan İsmail Heniyye, "İsrail savaş makinesi Gazze'de halkımızı katletmeye devam ediyor. Bugüne kadar bin kişi öldü ve bunun yarısı da kadın ve çocuklar. Geçen hafta Cibaliye mülteci kampındaki Birleşmiş Milletler Yardım Ajansı okulunun bombalanması hayal dahi edilemeyecek bir olay ve en şiddetli bir şekilde kınanması gerekiyor" dedi.

Yüzlerce sivilin bombardımandan kaçarak evlerini terkettiklerini ve BM koruması altına girdikleri fakat burasının da bombalandığına dikkat çeken Heniye, okul bombardımanında 46 çocuk ve kadının öldüğünü ve yüzlercesinin yaralandığını kaydetti.

Heniyye makalesinde şunları söyledi:

"İsrail'in 2005'te Gazze Şeridi'nden çekilmesi ile aslında işgal bitmedi. Karadan, denizden ve havadan sınırlarımızı kontrol etmeye ve yönetmeye devam etti. 2005 ve 2008 arasındaki İsrail ordusu Gazze'de yaklaşık 1250 Filistinli'yi öldürdü. Bunların 222'si çocuk. Bunu BM de doğruladı. Çoğu zaman geçişler kapalı tutuldu. Çok sınırlı sayıda gıda, yakıt, hayvan yemi ve diğer hayati ihtiyaç maddelerinin geçişine izin verildi.

Gizlemeye çalışsa da İsrail'in Gazze'deki vahşetinin esas sebebi Hamas'ın 2006 seçimlerinden büyük bir zaferle çıkmasıdır. Bunun ardından İsrail'in yanında ABD ve Avrupa Birliği kuvvetlerini birleştirerek Filistin halkının demokratik iradesini kırmaya çalıştılar. Ulusal birlik hükümeti kurarak seçim sonuçlarını tersine çevirmek istediler. Sonra ekonomik ambargo ile Filistin halkının günlük hayatını cehenneme dönüştürmek girişiminde bulundular. Bunlarla da başarılı olamayınca bu korkunç savaşı başlattılar.

İsrail'in amacı Filistin'in özgür iradesini ifade eden bütün sesleri susturmak.

Dördüncü Cenevre Konvansiyonunun kesin ihlali olmasına rağmen Gazze'yi tamamen kuşattılar. Hastanelerimize temel sağlık malzemelerinin gelmesini engellediler. Yakıt ve elektriği kestiler. Bu gayri insani tutumların en kötüsü olarak gıdamızı ve serbest hareket hakkımızı inkar ettiler. Bunların sonucu yüzlerce hasta öldü. Çocuklar arasında açlıktan ölümler arttı.

Okullarımıza, üniversitelerimize, camilerimize, bakanlıklarımıza ve sivil alt yapımıza ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın ulusal haklarımızı savunma kararlılığımızı durduramayacak.

Sivillerin toplandığı binaların bombalanması, füze ve fosfor bombalarının kullanılması savaş suçları değilse, savaş suçu nedir?

Sorumlu tutulmadan önce Siyonist İsrail daha ne kadar uluslararası anlaşma ve konvansiyonu ihlal edecek?

Ateşkes şartımız açık ve basit. İsrail, halkımıza karşı vahşet ve katliamına mutlaka son vermeli, Gazze Şeridi'ndeki kuşatmaya tamamen ve şartsız kaldırmalı, bütün sınır geçişlerini açmalı ve Gazze'den tamamen çekilmelidir. Bundan sonra diğer seçenekleri düşünmeye başlarız. İsrail vahşetinin devam etmesi her ne pahasına olursa olsun kararlılığımızı, özgürlük ve bağımsızlık arzumuzu kıramayacak. "

dunyabulteni



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,917 µs