En Sıcak Konular

Yahudi yazar: İsrail kendi mezarını kazıyor

15 Ocak 2009 17:12 tsi
Yahudi yazar: İsrail kendi mezarını kazıyor Yahudi akademisyen Andrey Nochi İsrail’in Gazze katliamını Hitler’in katliamlarına benzetti ve “İsrail kendi mezarını kendi elleriyle kazıyor” dedi.

Yahudi asıllı Fransız akademisyen ve yazar İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı giriştiği katliamı Nazi lideri Adolf Hitler’in bazı Avrupa ülkelerine karşı giriştiği saldırılara benzetti.

Nice Üniversitesi’nde fahri profesör olan Andrey Nochi, İsrail’in Paris Büyükelçisi’ne gönderdiği mektupta “İsrail Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürmekle kendi mezarını kazdığını” söyledi.

FİLİSTİNLİLERİN TOPRAĞI GASPEDİLDİ

İsrailli liderlere seslenen Fransız akademisyen “füzeleri ve intifadayı kendinize kalkan yapıyorsunuz. Bütün bunlar hırsızlığın başka bir türü olan gayri meşru sömürgecilikten kaynaklanmaktadır. Siz arazileri haksız yere işgal edenler gibi davranıyorsunuz. Yahudi ahlakını bir kenara atıyorsunuz. Yazıklar olsun size de İsrail’e de!”.

Nochi sözlerine şöyle devam etti, “Mezarınızı kendi ellerinizle kazdığınızın farkında değilsiniz. Çünkü Filistinlilerle ve Arap ülkeleriyle birlikte yaşamak zorunda olduğunuzun farkında değilsiniz. Bu kadarcık siyasi zekâdan yoksunsanız o zaman siz yönetmeye ehil değilsiniz ve liderlerinize düşen istifa etmektir.”

Filistin topraklarını işgalin sürdürülmesine karşı çıkan Nochi “Birkaç yıldır İsrail’in Filistini sömürmesi ve topraklarını işgal ve gasp etmesi beni öfkelendiriyor. Ben bu satırları Nice Üniversitesi ile Hayfa Üniversiteleri arasında yapılan anlaşmaların mimarı Yahudi kökenli bir Fransız olarak yazıyorum” dedi.

SUSMANIN MANASI YOK

İsrail’in izlediği suikast politikasına ve emperyalist eylemlere karşı sessiz kalmanın artık mümkün olamayacağını söyleyen Yahudi akademisyen “sizler aynen Hitler’in Avrupa’da Avustralya ve Çekoslovakya’da yaptığı gibi yapıyorsunuz. Cemiyeti Akvam kararlarını dikkate almayan Hitler gibi siz de BM kararlarını takmıyorsunuz. Siz hiçbir cezalandırmadan korkmadan kadınları ve çocukları öldürüyorsunuz” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıdan büyük bir hezimetle çıkabileceği uyarısında bulunan Nochi “2006’da Lübnan’da bozguna uğradığınız gibi başka hezimetlerle karşı karşıya kalabileceğinizi umuyorum. Barışa yanaşacak kadar cesaretiniz olmadığı için İsrail gençliğini ateşe atıyorsunuz. Nazilerin elinden büyük acılar çeken Yahudilerin cellatları Hitler’e benzemeleri mümkün mü?”

1975’ten bu yana sömürgecilik bende geçmiş hatıraları, Hitler hatıralarını uyandırıyor. Zira sizin liderlerle Nazi Almanya’sı liderleri arasında özde pek bir fark yok. Ben şahsen tüm varlığımla size karşı savaşacağım. 1938 ve 1945 arasında insanlık adaletinin Hitlerizm’e galip gelmesi için nasıl mücadele etmişsem şimdi de öyle yapacağım.

Fransız akademisyen sözlerini şöyle bitirdi: “İsrail’e yazıklar olsun! Tanrınız İsrail liderlerine hakettikleri cezayı verecek. Ben II. Dünya Savaşı’nı görmüş eski bir Yahudi olarak sizden utanıyorum, Rabbiniz sizi ebediyete kadar lanetlesin, Temennim odur ki gereken cezayı göreceksiniz.”

timetürk



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs