patladı! | " /> patladı! | "/>

En Sıcak Konular

Babacan patladı!

15 Ocak 2009 17:08 tsi
Babacan patladı! "Kimsenin tahammülü kalmadı" diyen Ali Babacan İsrail'in artık yeşil ışık görmemesi gerektiğini söyledi.

Bosna Hersek gezisi sırasında gazetecilere konuşan Babacan, İsrail'in düzenlediği son saldırılara ilişkin konuştu. Babacan, "Şimdi bugünkü olan olaylar aslında bu askeri operasyonun seçici olup olmadığı, hedefler konusunda ne kadar ayrım yapıp yapmadığı bize belki bazı mesajlar veriyor. Burada şimdiye kadar ölen sivillerin sayısı bini geçti. Biliyorsunuz Birleşmiş Milletler'in işlettiği bir okul ve sivillerin sığınmak için kullandığı bir okul vuruldu daha önce geçen hafta içerisinde. Arkasından bugün olanlar. Şimdi bütün bunlar, bize aslında artık bazı ülkelerin de harekete geçmesi gerektiğini söylüyor." diye konuştu.

Türkiye'nin "devrede ve sahada" olduğunu vurgulayan Babacan, "Bir an önce ateşkes sağlamak için şu anda heyetlerimiz Kahire'de görüşmeler yapıyorlar. Ancak bunu kuşkusuz başka ülkelerin çabaları ile de desteklemek gerekiyor. Yani İsrail bazı ülkelerden yeşil ışığı gördüğü sürece bu operasyonlar devam edecek gibi görünüyor. Dolayısıyla artık uluslararası toplumun bir bütün halinde tek bir vücut haline gelerek olanlara dur demesi gerekiyor." dedi.

Bunun BM Güvenlik Konseyi ya da tek tek ülkelerin yapacakları açıklamalar ile olabileceğini belirten Ali Babacan, "Bir bakıma İsrail'in bu operasyonların devamı ile ilgili 'Nasıl olsa şu şu ülkelerden zimmî ya da açık destek alıyorum' deyip cesaret artık bulamaması gerekir. Bu olanların üzerine artık uluslararası toplumun tüm ülkelerin tek bir vücut olarak dur demesi gerekiyor. Buna nasıl dur denecek zaten şu an fiilen müzakereler başlamış durumda. Bir ateşkes nasıl sağlanır, bunun müzakereleri fiilen sahada yapılıyor. Artık bir an önce silahların durup, diplomasiye mutlaka alan açılması lazım ve ateşkes çabalarının da bir an önce, biran önce sonuca ulaşması lazım. Burada değil tek bir gün, tek bir saat, tek bir dakika artık beklemeye kimsenin tahammülü yok. Umarız ki dediğim gibi bu birlik ve beraberliği ülkeler arasında sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.

İsrail'e kimin destek verdiğine yönelik bir soruya karşılık Babacan, ülke ismi vermek istemediğini söyleyerek şöyle konuştu: "Ancak az çok tabii ülkeleri herkes tahmin ediyor kimler olduğunu. Dolayısıyla dediğim gibi artık İsrail'in hiçbir yerden yeşil ışık görmemesi gerekiyor. Bütün ışıkların artık kırmızı ışık olması gerekiyor, dur mesajını çok açık seçik herkesten alması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"Müzakereler kesilir mi?" şeklindeki soruya karşılık Dışişleri Bakanı Babacan, "Bana göre bu olanlar müzakereleri kesmeden öte tam tersine bir an önce neticelendirmekle alakalı tüm tarafları teşvik etmeli diye düşünüyorum." diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Babacan, Gazze için öngörülen bir zirve olmadığı da açıkladı. Babacan, "Böyle bir toplantı ateşkes anlaşması sağlandıktan sonra olur. Liderlerin destek vereceği, bir bakıma bu anlaşmanın arkasındayız diyeceği bir toplantı belki bir noktada yapılabilir." dedi.

HaberTürk



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs