En Sıcak Konular

İsrail, insani yardım depolarını yaktı

15 Ocak 2009 16:15 tsi
İsrail, Filistinliler için gelen yardımların bulunduğu depoları bombalandı. Depoda büyük bir yangın çıkarken, depodaki un, yağ gibi yiyecek maddeleri ile diğer yardımlar yandı

İsrail askerlerinin hemen tamamına yakının ele geçirdiği Gazze kentinin batısındaki Tel El Hava mahallesinde, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının, Filistinliler için gelen yardımların bulunduğu depolarını bombalandı. Depoda büyük bir yangın çıktığı belirtilirken, depodaki un, yağ gibi yiyecek maddeleri ile diğer yardımların yandığı öğrenildi.

Büyük bir alana yayılan BM merkezinde yanan binanın, merkez depo olduğu da bildirildi. Merkez deponun hemen yakınlarında BM yardım ofisinin akaryakıt depolarının da bulunduğu ifade edilirken, buradaki görevliler, yangının bu depolara ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

Bölgedeki görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, sadece BM binası değil, Kudüs hastanesi ile etrafındaki bazı binalar da atılan bombalar nedeniyle yanıyor. İçinde 500 dolayında hasta ve yaralı ile Tel El Hava'da İsrail tanklarından kaçanların da bulunduğu hastanenin ön cephesinin bir füzeyle vurularak tamamen tahrip edildiği öğrenildi. Burada 3 kişi yaralanmıştı.

Hastanenin hemen yanı başındaki binada bulunan Filistin Kızılayı görevlileri ve araçları, İsrail tarafı ile koordinasyon sağlayıp vurulan binaya ulaşmaya çalışıyor.

İsrail ordusunun saat 11.00'den 15.00'e kadar çatışmalara ara verildiğini ilan etmesine rağmen, bu süre içinde çok sık aralarla bombardımanın devam ettiği kaydediliyor.

Vurulan Kudüs hastanesine ve burada bulunan görevlilerin telefonlarına ulaşmak mümkün olmuyor.

Gazze'deki teknisyenlerinin hatları tamire çalıştığı, dün akşamdan bu yana birçok mahallede elektriklerin kesik olduğu da öğrenildi.

YABANCI BASIN BİRLİĞİ, İSRAİL'DEN BÖLGEDEKİ ATEŞİ KESMESİNİ İSTEDİ

Yabancı Basın Birliği (Foreign Press Association), İsrail'den, yabancı medya kuruluşlarının bulunduğu bölgedeki ateşi kesmesini istedi.

Birlik açıklamasında, bölgede uluslararası haber ajansları için çalışan gazetecilerin bulunduğu binalar olduğu ve hedef alınmamaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bu binaların Gazze'de çok iyi bilinen noktalar olduğu hatırlatıldı ve İsrail ordusuna birçok kez bu binaların yerlerinin bildirilmiş olduğu ifade edildi.


AA

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs