En Sıcak Konular

3 yazar da uyardı!

15 Ocak 2009 16:00 tsi
3 yazar da uyardı! Erkan Tufan'ın Burç FM'de her çarşamba saat 17.00 de yaptığı Analiz programında bu hafta Ergenekon Terör Örgütü konuşuldu.

Tufan ve program katılımcıları Şamil Tayyar, Mahmut Övür, Bülent Keneş, Ergenekon'daki son dalgaları konuştular.


İşte Erkam Tufan'ın birbirinden kritik sorularına katılımcıların verdiği ilginç cevaplar:

MAHMUT ÖVÜR DOBRA DOBRA KONUŞTU


E.T(ERKAM TUFAN) -Gazeteci olarak susurluk olayında Veli Küçük'ün adını anamadık. Bunu yazamadık..neden?

M.Ö(MAHMUT ÖVÜR)-Bir korkuydu bu..Türkiye silahlı güçlerin etkisi altında yaşam sürdü. Bu yapıdan dolayı sivil hareket medya pek destek bulamadı.kim güçlüyse onun etkisi altında..terör ile mücadele ederken terörün aleyhine yazı yazamazdınız… elinde silahı olan güçler karşısında silahsız medya en fazla susabilir.. 80 li yıllarda nokta dergisinde işkence kapağı yaptık..herkes pasaportunu hazırladı..

E.T -Abdullah Çatlı ile temasa geçtiniz… atv de yayınladınız

M.Ö-Ben bundan sonra saldırıya uğradım..silahlı saldırı..2 yerimden yaralandım.. o zaman bunlar hafif kalırdı… insanları tek kurşunla öldürüyorlardı..Gazetecinin bildiğini bakanlar bilmiyordu.

E.T -Şu anda Türkiye de bir hesaplaşma var..Bir kanat diğer kanadı tavsiye etmeye çalışıyor.

M.Ö-Susurluk nedeniyle bazı hesaplaşmalar oldu.. 95 bize kirli bir ortamın olduğunu gösterdi.Toplumda bir değişim arzusu oldu ve ab destek oldu.. Türkiye de kurumların içinde de iyi insanlar var onlar olmasaydı Türkiye ayakta duramazdı. Demokrasi ve hukuk diyen bir kanat ile tam tersi olan kanat arasında otorite kurmak isteyenler arasında bir kavga var.. bunu sivil toplum ve parlamento görüyor.bunu durdurmaya çalışanlar..(Ergenekonda ortaya çıkan belgeler için)
Türkiye yi yönetmek isteyenler var medyada ve her yerde..
Türkiye toplumu ve ayrıca dünya da Türkiye nin değişmesini istiyor. Buna sadece emperyalizm olarak bakılmamalı… siyaset bunun üstüne gidiyorsa yaşamak istediği içindir..Amerika darbelere destek vermeseydi Türkiye de darbe olmazdı..

E.T -Bunun arkasından bir dalga daha olacak..siyasilerin olduğunu söylüyorsunuz…Bu sonuca nasıl ulaşırsınız?

M.Ö-En son olanlardan görebilirsiniz bu süreci isteyen medya mensupları ve siyasetçiler var bunlara dönüş olacak..bi biçimde onlara ulaşacağını görmek gerekiyor… İtalya da gladyo da olanları düşünün onların içinde eski başbakanlar vardı…Darbeci zihniyet ve sivil siyasetin karşılaşması…

E.T-MİT dosyalarını Zekeriya Öz'e neden açmıyor?

M.Ö-Kurumlar destek olmalı.. bu dava içinde kurumlarda engellemeler yapılıyor..bu yüzden bir direniş var. Türkiye’de kurumlara çok önemli görevler düşüyor..yakın bir zamanda önemli bir operasyon olacak bunlar beklenmeli..Türkiye’nin çok karanlık bir geçmişi var..biz işin başındayız ve bir çok kırılma olacak…
11. dalga çok yakında gelecek.. 2000li yıllarda etkili olmuş siyaset adamları olacak..ve medya mensupları da olacak…Türkiye de büyük bir hesaplaşma var..

ŞAMİL TAYYAR'DAN ÇARPICI DEĞERLENDİRME

E.T -10. dalga ile dalga geçiliyor.Bu kadar mühimmattan sonra beynini başka yerlere kiralayanlar hala dalga geçiyor..

Ş.T Türkiye’de bir envanter var ama komutanlar bazı silahları kullanmıyorlar ama kullanıldığını gösteriyorlar..saklıyorlar ya da satıyorlar..Terör örgütlerine satıp para kazandıklarını biliyoruz..ama burada bir örgüte lojistik destek var.

Eski adalet bakanı seferberlik kapsamında gömülen silahlar olabilir…dedi bunların onlardan olmadığını neren bileceğiz…bunlar gölbaşında iki çuvala konulacak değil özel olarak saklanması lazım…saklanma şekli bunu göstermiyor…suikast silahın orda ne işi var…oran da 200 g3 mermisi bu yüzden bunlar orduya ait gibi gözükmüyor…seferberlik için değil yani..

(Tuncay Güney'in bugünkü kasedi)yayınlanan kasette pek bir fark yok zaten eskiden yayınlanan kasetlerle aynı doğrultuda Veli Küçük'le alakalı bir çok bilgi vermiş..Sabacı suikasti,Yeşil'le ilgili, Yeşil'i Mehmet Eymür koruyor diyor..

E.T -Hakim ve savcıların görüntüleri?

Ş.T- Hakimlerin kararlarını etkilemek için yapılmış..Hürriyet'in manşetinde para kazanmak diyor..Bu insanlar para kazanmak isteseydi başka şeyler kullanırlardı. Yüksek yargıda işleri döndürebilmek için yapılmış olabilir..

E.T -11.Dalga kapıda mı?

Ş.T- Bana büyük çaplı bir dalga olması zor gibi geliyor..toplumun çok iyi bildiği bir iş adamı ya da eski bir komutan olmaz.. 1 numaraya giden yol büyük bir şekilde kapatıldı elde edilen silahlar balistik incelemeden geçtikten sonra susurluk döneminin önemli isimlerine ulaşılacaktır…siyasilerde olabilir medyada olabilir

E.T -2009 darbe planları ortaya çıktı dediniz…

Ş.T-Bazı sanıklar savcıların yüzüne söylediler…bunlar kayıtlarda mevcut… son dalgadaki bazı isimlerin de olduğu videolar ortaya çıktı…bunlarda darbe planları var…tehlike ortadan kalkmadı ama biraz engellendi…


E.T Dünyada yansımaları var ..Türkiye de önemli isimleri içine aldı..Tuncer kılıç…1 dalga ve cephanelerin uluslar arası medyadaki yansıması..

B.K(BÜLENT KENEŞ-TODAY'S ZAMAN)- Biz içinde olmamıza rağmen anlamakta güçlük çekiyoruz..bir şekilde basitleştirerek anlatmaya çalışıyorlar.. buda İslamcı hükümet ve laik aydınların kavgası olarak anlatılıyor…dış basına bu konuda tam olarak anlatılmış değil…

E.T-Türkiye de laik entelektüeller baskı altında göstertiliyor..

B.K-Çok büyük makamlara gelmiş insanlar oldukları için onları masum göstermek peşinen suçlu bulmak kadar kötüdür ve yargıya saygısızlıktır..

E.T-Başbuğ'un 1 sene içinde bitirmek istediğini duyuyoruz..

B.K-Bu çok yanlış… Bu kime dokunursa dokunsun sonuna karda gidilmeli..Türkiye çağdaş bir hukuk devleti olmalı zamanı çoktan geldi…

E.T-Veli Küçük'ün bu ilişkilerle olan bağlantısını söyleyemediğimizi söyledi Mahmut Övür..

B.K- Türkiye bu kamburu artık taşıyamaz..Bu devlet böyle ne kadar gidebilirdi ki? Buna bir dur denmeliydi..



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs