TÜRKİYE korkusu sardı | " /> TÜRKİYE korkusu sardı | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'i TÜRKİYE korkusu sardı

15 Ocak 2009 15:32 tsi
İsrail'i TÜRKİYE korkusu sardı Gazze'yi yerle bir eden İsrail'i Türkiye korkusu sardı. İsrail kamuoyunda Türkiye'nin tepkisi konuşulurken en büyük korku da dillendirilmeye başlandı.

Gazze'yi günlerdir bombalayan ve bine yakın insanın hayatını kaybetmesine yol açan İsrail'e en sert tepkiler Türkiye'den geliyor. İsrail kamuoyu Türkiye'nin İsrail'e yaptırım uygulama endişesini yaşamaya başladı. En büyük korku ise Türkiye'nin özellikle askeri ihalelerden vazgeçmesi... İsrail'den yayın yapan www.ynetnew.com sitesi editörü Arie Egozi, İsrailli yetkililerin büyük korkusunu yazdı.

EN BÜYÜK ENDİŞE

İsrail'li yetkililerin en büyük endişesinin Türkiye'nin İsraille yaptığı anlaşmalardan dönmesi olduğunu aktaran Egozi, özellikle İsrail Savunma Bakanlığı'nının büyük endişe içerisinde olduğunu yazdı. Aynı kaygıyı İsrailli askeri yetkililerin de dile getirdiğine dikkat çeken Egozi, "Yetkililer, Gazze'den dolayı, İslam ülkelerindeki özellikle Türkiye'deki protesto dalgaları yüzünden İsrail'in askeri sanayii sektörünün yanısıra diğer sektörler baltalanacak durumdadır ve bundan aşırı bir şekilde endişeliler." ifadelerinde bulundu.

MADDİ ZARAR 2 MİLYAR DOLAR OLUR

Bakanlık yetkililerinin böyle bir durumda İsrail'in ekonomik kaybının 2 milyar dolar olacağını belirttiklerini aktaran Egozi, özellikle Başbakan Erdoğan'ın son günlerde yaptığı sert eleştirilerin bu endişeyi artırdığının altını çizdi.

BAZI GÖRÜŞMELER ASKIYA ALINDI

İsrail'in endişelerini artıran bir başka konuya da dikkat çeken Yahudi gazeteci, bunun da Türkiye ile İsrail arasında görüşmeleri devam eden bazı anlaşmaların Gazze olaylarının ardından askıya alınması olduğunu yazdı.

EN BÜYÜK HATA

Türkiye'nin sert tepkisinin İsrail Dışişleri Bakanlığı'nı da şaşırttığını belirlen Egozi, bunun sebebinin de saldırıdan önce Türkiye'ye gelen Olmert'in, saldırı konusunda Türkiye'ye bilgi vermemesi olduğunu söyledi. Bunun ağır bir taktik hata olduğunu kaydeden Egozi yazısının son bölümünde Türkiye'nin İsrail ile en büyük askeri anlaşmaları yapan İslam ülkesi olduğunu ve bu anlaşmaların Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde de devam ettiği hatırlatmasında bulunuyor.
 
8 SUTUN



Bu haber 1,412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs