Kanada'ya neden dikkat çekti? | " /> Kanada'ya neden dikkat çekti? | "/>

En Sıcak Konular

Mahir Kaynak Kanada'ya neden dikkat çekti?

15 Ocak 2009 14:53 tsi
Mahir Kaynak Kanada'ya neden dikkat çekti? Tuncay Güney'in Deniz Baykal'ı CHP'nin başına MİT atadı şeklindeki iddiasına Güney'in konuya dahil ettiği eski MİT mensubu Mahir Kaynak açıklık getirdi.

Dün akşam TRT 2’de telekonferans yöntemiyle katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yapan Tuncay Güney’in CHP lideri Deniz Baykal’la ilgili bir iddiası gündeme bomba gibi düştü.

"BAYKAL İLE HİÇ KARŞI KARŞIYA GELMEDİK"

Güney’in “Eğer geçmiş bir darbede Mahir Kaynak mahkemede deşifre edilmeseydi bir sol partinin genel başkanı olacaktı. 2001 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesi yayınlanan Tuncay Güney, dün akşam TRT 2'de yayınlanan Büyüteç porgramına yaşadığı Kanada'dan katıldı. Susurluk Komisyonu Başkanı eski milletvekili Mehmet Elkatmış, yine Susurluk Komisyonu üyesi eski milletvekili Fikri Sağlar ve gazeteci Şamil Tayyar'ın sorularını yanıtlayan Tuncay Güney, çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Doğan Grubu'nun kendisine yıpratmaya yönelik haberler yaptığını belirten Güney, Aydın Doğan ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e 'kaset' tehtidinde bulundu. Tuncay Güney emniyette alınan ifadesini işkence altında verdiği için kabul etmediğini açıkladı. Kendisinin Ergenekoncu olmadığını söyleyen Güney,"Ben MİT mensubu değilim. Benim JİTEM’ci olduğuma dair bir belge yoktur. MİT’te ‘kod adı İpek’ diyorlar. Demek ki ipek gibi çocuğum." dedi. 

 
12 Eylül'den sonra Türkiye'de solun kontrol altına alındığını öne süren Güney, Deniz Baykal ile ilgili şu çarpıcı iddiayı ortaya attı: "Mahir Kaynak, MİT’çi olarak deşifre edilmiş olmasaydı sol partinin genel başkanı olacaktı. O olmadı deşifre olmamış Baykal sol partinin genel başkanı oldu. Bu resmi raporlardan bilgidir." 
"O olmadı deşifre edilmeyen Deniz Baykal oldu” iddialarına konunun bir diğer muhatabı olan eski MİT mensubu Mahir Kaynak’tan cevap geldi. Haber7’nin ulaştığı Mahir Kaynak, “Benim tasfiye edildiğim açık. Ben genel başkan olacaktım da olmayacaktım da diyemem.” dedi.

Deniz Baykal’ın hangi kanallardan desteklendiğini konusunda hiçbir fikrinin olmadığını ve Baykal ile bu zamana kadar karşı karşıya gelmediğini belirten Mahir Kaynak, “Ben o zamanki solun önde gelen isimlerinden bir tanesiydim. Öyle görüyor olabilirler. Benim şahsen Deniz Baykal ile hiçbir ilişkim olmadı. Karşı karşıya hiç gelmedik. Herhangi bir rekabetimiz söz konusu değil. Zaten ‘getirildi’ diyor. ‘Geldi’ denmiyor ki. Deniz Baykal partinin başına getirildi. Geldi denmiyor” şeklinde konuştu. 

"TUNCAY GÜNEY KONUŞTURULUYOR"

Ergenekon Terör Örgütü’nün kilit ismi olarak görülen ve 2001 yılında verdiği ifadelerde Ergenekon hakkında çok çarpıcı bilgiler veren Tuncay Güney’in sözlerini ciddiye almadığını söyleyen Mahir Kaynak, Güney’in bir kurgu çerçevesinde konuşturulduğunu söyledi.

Tuncay Güney’in bir takım operasyonlar için kullanıldığını, konuşmayıp konuşturulduğunu belirten Mahir Kaynak, Güney’in yaşadığı ülkeye ve bu ülkenin kimlerin hâkimiyetinde olduğuna dikkat çekti. Mahir Kaynak şöyle konuştu: Ben Tuncay Güney’in bir takım operasyonlar için kullanıldığı kanaatindeyim. Bunun için onu hiç ciddiye almam. Bunların hepsi bir operasyonun parçasıdır. Kendisi konuşmuyor. Konuşturuluyor.”

"İSTİHBARATÇIYIM" DİYOR RESMEN

Tuncay Güney’in herhangi bir şahitliğini kabul etmeyeceğini ifade eden eski istihbaratçı Mahir Kaynak, Tuncay Güney’in yaşadığı ülkeye dikkat çekti: Tuncay Güney ne söylüyorsa hepsi yanlıştır. Hepsi belirli bir hedefe varmak için kurgulanmak için sözlerdir. ‘Ben istihbaratçıyım diyor adam’ resmen. Kendisine katiyen güvenmiyorum. İstihbaratçı hangi hedefe varmak istiyorsa ona uygun bir kurguyu dile getirir.”

Kaynak “Peki Tuncay Güney’i sizce kim konuşturuyor?” sorumuza ise ilginç bir şekilde cevap verdi: “Neredeyse ve oraya kim hâkimse oradan konuşturuluyor.”


Haber 7

Tuncay Güney'in tüm videolarını izlemek için tıklayınız...



Bu haber 2,710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs