En Sıcak Konular

Bingöl Belediyesi'nde skandal

0 0 0000 00:00 tsi
Bingöl Belediyesi'nin sahte evrakla orman arazisini belediye adına geçirerek, borçlara karşılık gelen hacze tazminat gösterdiği ileri sürüldü

Bingöl Belediyesi'nin uzun süredir yaşadığı çalkantı ve skandallara bir yenisi daha eklendi. Bir süre önce Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK)'ya olan birikmiş prim borçları ve gecikme faizine karşılık Bingöl Belediyesi çalışanlarının bankadaki maaşlarına haciz konulmuştu. Bunun üzerine sahte evrak düzenleyerek yeni bir skandala imza attığı iddia edilen belediyenin, bankadaki maaşlara konulan haczi kaldırmak için Düzağaç bölgesindeki Bingöl- Elazığ ile Bingöl-Sancak yolu arasında kalan 727. ada 1. parseldeki 539 bin metrekare alanı SSK'ya teminat olarak gösterdi.

Bunun üzerine arazinin belediyeye ait olmadığının tespit edilmesi üzerine ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DE KAÇAK YAPILANMA

Düzağaç bölgesindeki 536 bin metrekare alanın kent ormanı yapılması için 1982 yılında Bingöl Belediyesi'ne yıllığına kiralandığını kiralanmıştı. Ardından yapılan orman kadastrosunda yeniden orman arazisi olarak kayıt altına alınan arazi 1986 yılından beri belediyenin kullanımından çıkarılmıştı. Orman alanı olduğunu tapu sicilinde kayıtlı olmasına rağmen sahte evrakla belediye arazisi olarak gösterilip hacze teminat olarak verilmesi okları yeniden belediyeye çevirirken SSK'nin hacze teminat gösterilen araziyi araştırmadan kabul edilmesinin de soruşturma konusu olması bekleniyor.

Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolün kullanılarak araz üzerinde sahte evrak düzenlendiği ileri sürülürken, protokolün tapunun bir delili olarak gösterildiği ortaya çıktı. Öte yandan öz konusu arazi kapsamında bulunan Emniyet Müdürlüğü ve birçok kurumunda kaçak yapı konumunda olduğu öğrenildi.

Öte yandan olayın ilin milletvekilleri tarafından devlet dairelerinde çalışan memurlara baskı yapılarak örtbas edilmek istendiğini ileri sürülürken, iddiaları doğrulamayan Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve Belediye İmar Müdürü Namık Toplu ise ellerinde tapu olduğunu ve bu alanın kendilerine ait olduğunu savundu.

Kaynak: ANF



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs