En Sıcak Konular

CHP yine inandırıcı bulmadı

15 Ocak 2009 12:27 tsi
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 'Ergenekon soruşturmasıyla, gerçek anlamda devlet içinde mevcut olan çetelerin ortaya çıkmasının engellendiğini'iddia etti.

Kart, TBMM'de dokunulmazlık dosyalarına ilişkin düzenlendiği basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Tuncay Güney'in, TRT 2'de, CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik dile getirdiği iddiaları'' nasıl değerlendirdiği sorması üzerine Kart, ''Tuncay Güney gibi artık klinik vaka haline gelen bir kimliğin, Türkiye Cumhuriyetinin resmi televizyonun kanalında özel bir sunuşla ağırlanmasının ve cevap hakkını kullanmak isteyen kişilere bu olanağın verilmemesinin, devlet yönetimi adına utanç verici bir tablo olduğunu'' söyledi.

Kart, iktidarın organizasyonuyla TRT'nin, Güney'i saygın ve etkili bir hale getirmek noktasında rol üstlendiğini gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tuncay Güney'in okyanus ötesinde, Türkiye içinde kimler tarafından kullanıldığı gayet iyi biliniyor. Tuncay Güney bir araç. Tuncay Güney'i kullananlar, geldiğimiz noktada yarattıkları kaosun, kargaşanın altında ezilecekler. Tuncay Güney'in partimize ve Genel Başkanımıza yönelik çirkin, seviyesiz ve sorumsuz ifadelerini cevaplandırmaya gerek görmüyorum. Tuncay Güney'i ciddiye almak söz konusu değil. Tuncay Güney'in ismini telaffuz etmek dahi doğru değil. Tuncay Güney'in o beyanlarının hiçbir inandırılığı, ciddiyeti söz konusu olamaz. Bu anlamda cevap vermeye gerek görmüyorum.''

''Güney'in, Ergenekon soruşturmasına dayanak oluşturan beyanlarının televizyonlarda yayınlanmasının, soruşturmanın gizliliği açısından bir sorun yaratıp yaratmadığına'' ilişkin soruyu yanıtlarken de Kart, Ergenekon soruşturması sürecinde hükümet eliyle tam anlamıyla dezenformasyon yapıldığını öne sürdü. Kart, habercilik yapan bazı kurumların da buna zemin hazırladığını savunarak, ''Gerçek anlamda devlet içinde mevcut olan çetelerin ortaya çıkması aslında bu soruşturmayla engelleniyor. Öylesine vahim hukuk ihlalleri yapılıyor ki bunların cehaletten olduğunu ileri süremezsiniz. Bunlar bilinçli olarak yapılıyor. Bu şekilde, devletin içindeki çetelerin karartması yapılıyor'' diye konuştu.

Kart, Hükümetin amacının, Ergenekon soruşturması dolayısıyla suçlu olanlarla suçsuz insanları aynı pota içinde eriterek toplumda sindirme, korku ve yılgınlık yaratmak olduğunu ve bu konuda ciddi mesafe alındığını iddia etti.

AA




Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs