En Sıcak Konular

İsrail BM medya binasını vurdu

15 Ocak 2009 11:45 tsi
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısı 20. gününe girerken kara kuvvetleri Gazze şehir merkezine girdi. Filistinli sivil halk pijamalarla kaçmaya, İsrail BM medya binasını vurdu. Binada yangın devam ediyor.

Uluslararası haber ajansı AP, Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberinde İsrail kara birliklerinin Gazze şehir merkezine girdiklerini ve korkuya kapılan binlerce sivilin kaçarak şehri terk etmeye başladığını belirtti.

Paniğe kapılan sivil halktan bazıları canlarını kurtarmak için pijamalarıyla kaçarken, yaşlı insanların tekerlekli sandalyelerle kaçmaya çalıştığı görüldü.

HAVADAN TAKVİYE DESTEK

İsrail kara birliklerine helikopterler, tanklar ve ağır silahlı askeri araçlar destek veriyor. Uzmanlar İsrail'in Gazze kentine kara harekatı başlatarak saldırıyı yeni bir boyut taşıdığını ve Gazze'yi Hamas'tan kurtarmayı amaçladığını iddia ediyor. Kent merkezinde İsrail askerleri ile Hamaslı militanlar arasında şiddetli çatışmaların olacağı belirtiliyor.

MÜLTECİ AJANSI MERKEZİ VURULDU

Birleşmiş Milletler İsrail'in mülteci ajansı merkezini vurduğunu açıkladı. Daha öncede İsrail BM okulunu vurmuştu. Saldırıda onlarca Filistinli hayatını kaybederken, BM okulun vurulması konusunda soruşturma açılmasını istemişti.  

İSRAİL BM ARACI VURDU

İsrail'in Gazze kentindeki saldırıları sırasında bir BM aracı da isabet aldı. BM yetkilisi Chris Gunnes, İsrail'in bombardımanı sırasında bir merminin BM aracına isabet ettiğini, olayda araç sürücüsünün  yaralandığını söyledi.

ŞU ANA KADAR 1066 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonları devam ederken, hava kuvvetlerinin ve tankların bombardımanları gece ve sabah saatlerinde de durmadı. Dün gece ve bugünkü operasyonlarda 11 Filistinli ölürken, 15'inin cesedi de  daha önce vurulan yerlerdeki enkazlardan çıkarıldı.
 
hurriyet



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,372 µs