En Sıcak Konular

İsrail, Gazze vahşeti sonrasına hazırlanıyor

15 Ocak 2009 11:24 tsi
Özel bir görev gücü kuran İsrail dışişleri bakanlığı Gazze'deki İsrail vahşeti sonrasında dünyada bozulan imajını düzeltmeye hazırlanıyor.

İsrail dışişleri bakanlığı özel bir gücü kurarak İsrail ordusunun Gazze'de günlerdir gerçekleştirdiği vahşet sonrasına hazırlık yapmaya başladı.

The Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre, özel görev gücü İsrail ordusunun başlıca iki endişesi hakkında teklifler hazırlayacak. İsrail ordusunun başlıca endişesi vahşet sonrasında İran ve Hamas'ın Gazze'nin yeniden inşasını üstlenmesi ve İsrail'in bütün dünyada bozulan imajı.

İsrail dışişleri bakanlığının kurduğu özel görev gücünün misyonlarından biri de Gazze Şeridi'nin "rehabilitasyonu" hakkında tavsiyeler hazırlamak.

İsrail ordusu, 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı sonrasındaki durumla karşılaşmak istemiyor. Savaş sonrasında İran, Hizbullah grubuna yüz milyonlarca dolar göndermiş ve bu para evleri yıkılan, yakılan ailelere verilmişti.

İsrail özel görev gücünün bir diğer misyonu ile İsrail'in Gazze'deki vahşet sebebiyle bütün dünyada bozulan imajının tamir edilmesi.

İsrailli yetkililer Gazze'deki vahşet bittikten sonra gazetecilerin bu bölgelere girmelerine izin verilmesi ile birlikte gazetecilerin karşılacağı gerçekler sebebiyle bütün dünyadaki imajının daha da kötüleşmesinden endişe ediyor.

İsrail özel görev gücünün ilk tavsiyeleri de gelmeye başladı. Bunlardan ilki Arap dünyasına İsrail'in herhangi bir roket (el yapımı havai fişek) saldırısına tahammül etmeyeceği. İkincisi ise Batı dünyasına, Gazze'deki İsrail'in gerçekleştirdiği vahşete rağmen İsrail'in demokratik bir ülke olduğu, Avrupa ve ABD'de olduğu gibi benzer dünya görüşlerine sahip olduğu mesajı verilecek.

dunyabulteni



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,981 µs