En Sıcak Konular

Unakıtan'dan büyük gaf!

15 Ocak 2009 09:13 tsi
Unakıtan'dan büyük gaf! "CHP'nin engeli bugünlük değil ki, yıllardan beri var bu engel anasını!"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) hızlı trenin Atatürk Orman Çiftliği'ndeki geçişiyle ilgili Danıştay'a yaptığı itirazı eleştirerek, "Mübarekler nerede memlekete faydalı bir iş var, ona itiraz ediyorlar. CHP'nin engeli bugünlük değil ki, yıllardan beri var bu engel anasını" dedi.

Bakan Unakıtan, Ekişehir'de Çevre Yolu'nu Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlayan Estim Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yolların yapılmasında doğrusu her zaman söylüyoruz, Ulaştırma Bakanı'na teşekkür ediyoruz. Ama bir meselemiz daha var. Bizim hızlı trenimiz. Hızlı tren aşağı yukarı yapıldı, bitti. Deneme seferleri de tamam. Bende bindim bir ara, şu yakınlara kadar geldim. Ama Atatürk Orman Çiftliği'nde bir geçit var. O geçiti Danıştay durdurmuş. Cumhuriyet Halk Partisi itiraz etmiş. Biliyorsunuz, onlar nerede iyi iş yapılır, itiraz ederler. Vallahi duyunca şaşırdım. Ulaştırma Bakanı'na dedim ki, be kardeşim, bir an önce şu treni getir de hızlı mı, yavaş mı gidecek? Eskişehir'e gidelim, bu nasıl oluyor? 'Sayın bakanım, her şeyimiz bitti, Atatürk Orman Çiftliği'nde bir geçit yapılacakmış. Geçite Cumhuriyet Halk Partisi itiraz etmiş' dedi. Mübarekler zaten nerede memlekete faydalı bir iş var, ona itiraz ediyorlar. Ben bunu gördüm. Şimdi, burası için de bir şey diyeceğim, ama demeyeyim, onu ileri ki günlerde derim. Ondan dolayı gecikmiş. Muameleler kaldırılırsa şu, bu olursa bizim hızlı tren gelecekmiş. 'Ama başka bir formül üzerinde durulursa' dedi. Ben de onu, bunu anlamam çıkış formülünü bulun, bu CHP'nin engeli bugünlük değil ki, yıllardan beri var bu engel anasını" diye konuştu.

Engelleri aşarak bugünlere geldiklerini anlatan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i de eleştiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, şunları söyledi: "Bu engelleri aşa aşa geldik. Engelleri aşmasaydık, ne bunları, ne başka iş yapabilirdik. Ama engel tanımadık, geçtik, gittik. Tam burada da vardı 300 metre yol. Büyükşahir Belediyesi'nin yetkisindeymiş. Hocam aç bu yolu, parasını ben vereceğim dedim. 'O yolu açmam' dedi. Açma ne olacak? Demek ki Organize Sanayi'nde bu kadar işler, milyonlarla yatırım yapılacak, biz 300 metre yolu açamayacağız. 'Açmam' diyor. Ben rica ettim. Sayın hocam ne olur aç, Eskişehir'e hizmet bu. Yine 'açmam' dedi. Peki açma. O açmadı diye, engel diye kalacakmıydı? Açın o yolu dedim, açtık, geçtik. Hadi bakalım kapatsınlar da göreyim. Burada çalışan insanlar buradan geçmese ne olacak? Bu ölenleri kim geri getirecek?"

Konuşmasından sonra yolun açılışını gerçekleştiren Bakan Unakıtan, OSB Çevre Yolu Bağlantısı ve Atıksu Arıtma Tesisi'ni de açtı. Açılışlara, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfü Akçay ile çok sayıda yetkili, belediye başkan adayları ve davetli katıldı.

AA
 



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,027 µs