En Sıcak Konular

Gündemi sarsacak 4 korkunç eylem!

15 Ocak 2009 08:32 tsi
Gündemi sarsacak 4 korkunç eylem! İşte ölüm krokilerinin ayrıntıları...

Ergenekon'da tutuklanan eski Emniyet Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde Türkiye'yi karıştıracak önemli eylem planları bulunduğu bildirildi. Şahin'in kendi el yazısı ile yazdığı ileri sürülen, "Tedhiş" (dehşete düşürme) planı olarak isimlendirilen dokümanlarda, etnik ve mezhep çatışması yaratacak suikastlar ile toplumda kargaşa yaratacak tarzda bombalı eylem hazırlığının ayrıntıları olduğu öne sürüldü. Planlarda, kimlerin gözcü olarak bulunacağına kadar en ince ayrıntıların bile bulunduğu belirtiliyor. Kadedeli olarak 29 Mart 2009 tarihine kadar uygulanılmasının hedeflendiği belirtilen planların şu ayrıntıları içerdiği öne sürüldü:

Ermeni Patriği Mesrob II'ye saldırı
İbrahim Şahin tarafından hazırlandığı öne sürülen 'Mutafyan Planı'na göre, iki tetikçi, iki korumacı bir gözetleyici görevlendirilerek, Ermeni Patiği Mesrob II'nin ibadethaneye giriş çıkış saatleri ve gelişgidiş güzergahı tespit ettirildi. Eylemin iki lav silahıyla yapılması öngörüldü. Tetikçiler, Sevgi Sokağı'na yerleştirilecek, bir tetikçi direkt Mesrob II'yi hedef alacak, diğer tetikçi ise ikinci lav silahıyla hedef gözetmeksizin ateş edecekti. Şahin'in evinde çıktığı belirtilen eylem planında iki lav silahının kullanılacak olması ve Gölbaşı'nda yapılan kazıda iki lav silahının çıkması Hrant Dink tarzı bir eylem planlandığının göstergesi kabul edilerek, operasyon için düğmeye basıldı.

Alevi Başkan Balkız'a 9 kişilik suikast timi
Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'a yönelik suikast planı hazırlandı. Belgelere dayandırılaniddiaya göre, muvazzaf subay M.S. (halen tutuklu) liderliğinde 9 kişilik bir suikast hücresi kuruldu. "Çankaya 4 numaralı hücre" olarak adlandırılanekibin görevi, bombalı araçla Ali Balkız'ı öldürmekti. Ekip şefi M. S.'nin kodadı "A" idi. "B" eylem için çalıntı araçtemin edip şoförlük yapacak, "C" patlayıcı düzeneğini hazırlayacak. "D"patlayıcı maddeyi temin edecek. "E"cep telefonlarını dağıtacak. "F ve G"sokak başlarında emniyeti sağlayacak. "H" evin karşısındaki parkta bölgeyi kolaçan edecek. "I" ise tetikçi olarak eylemi gerçekleştirecekti. 9 kişilikhücre eylemden önce alınan sıfır ceptelefonunu bir gün öncesine kadarkesinlikle kullanmayacak. Sarıkaya'nıngöndereceği (ESI TILI GÜ LER)mesajını alan üyeler ertesi gün eylemolacağını anlayacaktı.

Dev alışveriş merkezi bombayla vurulacaktı
Şahin'in evinde çıktığı ifadeedilen belgelerde Ankara'nın büyükalışveriş merkezlerindenbiri de eylem için seçildi.Hafta içi 20 bin hafta sonu50 bin kişinin ziyaret ettiğibu alışveriş merkezininbulunduğu semttekiyerleşik halkın özellikleri, en yakın karakolun konumu, özel güvenlik çalışanlarının durumu, binanıngüvenlik düzeyi, kamera devreleri, dış aydınlatması ve bomba sokulacaknokta ayrıntılarıyla belirlendi. İddialara göre, 7 kişiyle yapılması düşünülen eylem belgelerinde alışverişmerkezinin krokisi birçokyönden çekilmiş fotoğrafı ve uzaklaşma planı datespit edildi. Alışverişmerkezinin garajındabomba patlatılması planlandı. Patlama ile büyük birkorku yaratılacak ve kargaşayaratılacaktı.

Genel Sekreter Kazım Genç'e bombalı paket
Alevi-Sünni çatışması çıkarmak amacıyla hazırlandığı ileri sürülen plana göre, Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç'e bombalı bir paket gönderilecekti. Bombalı paketi kargo şirketi elemanı, kimlik ve kıyafetiyle Kazım Genç'in evine ulaştırılacaktı. Şüphe çekmemesi için, paketin üzerine gönderenin kimliği olarak Kazım Genç'in yakınlarından birinin ismi veya Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Hacıbektaş, Tunceli gibi il veya ilçelerinden birinden rastgele adres yazılacaktı. Bu eylem planında da güvenlik güçlerinin konumları en yakın kamera kayıtları da plana detaylı olarak işlendi.

sabah



Bu haber 1,483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,328 µs