'Küçük' çatlak | " /> 'Küçük' çatlak | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de 'Küçük' çatlak

15 Ocak 2009 08:27 tsi
CHP'de 'Küçük' çatlak
CHP Gurup Başkanvekilleri Kılıçdaroğlu ve Suha Okay, Yalçın Küçük yüzünden görüş ayrılığına düştü. Kılıçdaroğlu, 'Küçük'ün tutuklanmasını hiç kimse izah edemez' derken, Okay, 'Soruşturmanın yöntemiyle meşgulüz' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük'ün Atatürk hakkındaki sözleri için "Benim için önemli olan Ergenekon soruşturmasının yöntemidir, usul yanlışlıklarıdır, hukuka aykırılıklardır, siyasal iktidarın güdümlemesidir" dedi. Operasyonun olduğu gün, CHP'nin diğer Gurup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise, 'Hiç kimse Yalçın küçük'ün tutuklanmasını bana izah edemez' demişti.

BELKİ DÜŞÜNCESİ DEĞİŞTİ

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Okay bir gazetecinin, "Yalçın Küçük'ün açıklamalarında, Atatürk ile bölücü başı Öcalan kıyaslanarak, Öcalan övülüyor?" şeklindeki sorusuna "Atatürk ile kimse kıyaslanamaz. Kimileri, kendisini yeni Atatürk zannediyorsa, Atatürk'ün hatırasına, anısına, saygınlığına, kimliğine büyük haksızlıktır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran en büyük devrimcidir. Atatürk ile terörist başı eş tutmaya kalkışılıyorsa, çok büyük yanlıştır. Atatürk'ün yeri ile ismini söylediğiniz birini kıyaslamak dahi mümkün değildir. Geçmişte bazı şeyler söyleyenler, bugün inkar ederler.-Belki Sayın Küçük de bunları söylemiştir, bugün farklı bir şey söylemiştir. İşin esasını, böylesine hukuk dışı yargılama arayışını, Sayın Küçük ile bütünleştirip, bu süreci magazin haline getirmeyi doğru görmüyorum" diye cevap verdi.

Yerel seçimlerde, AK Parti'nin, Çankaya adayının Bülent Akarcalı olacağına ilişkin haberlerin sorulmasına karşılık Okay, CHP'nin, Çankaya'da "değerli bir aday" ile gireceğini ifade etti. Çankaya'nın, kendileri için kale olduğunu belirten Okay, "Akarcalı veya başka isim de olsa bu değişmezdi. CHP'nin Çankaya'da en ufak bir endişesi yoktur. Akarcalı'nın aday olması, CHP'nin Çankaya'yı almasına engel olmayacaktır" görüşünü dile getirdi.

TRT ŞEŞ AYIRIMCILIK

Kürtçe dışında başka dillerde de yayın taleplerinin olduğu anımsatılarak, CHP'nin, anayasaya aykırılık gerekçesiyle yargıya başvurup başvurmayacağına ilişkin soru üzerine Okay, yargıya başvurma sürecinin geride kaldığını söyledi. Okay, devletin bir etnik dile ayrıcalık tanımasının yanlış olduğunu savunarak, Kürtçe yayını, RTÜK denetiminde, özel bir televizyon kanalının yapabileceğini kaydetti. Okay, "Devletin bu konuda Kürtçe'ye bir ayrıcalık tanıması, diğer etnik yapıların da bu taleplerini gündeme getirebilir" dedi.

Öte yandan, partisinin MYK toplantısında son Ergenekon gözaltılarını değerlendiren CHP lideri Baykal'ın gözaltına alınanların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un Başbakan Erdoğan'ı ziyareti sonrasında serbest bırakıldığına dikkat çekerek, "'Genelkurmay Başkanı doğru adrese gitmiştir. Çünkü bu davanın başsavcısı Başbakan'dır" dediği öğrenildi.

yenişafak



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,524 µs