Ersöz ile yemek zirvesi! | " /> Ersöz ile yemek zirvesi! | "/>

En Sıcak Konular

Foyası çıktı: Ersöz ile yemek zirvesi!

15 Ocak 2009 08:13 tsi
Foyası çıktı: Ersöz ile yemek zirvesi! 
Ergenekon Terör Örgütü'nün (ETÖ), AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecinde YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun görüşünü aldığı ortaya çıktı.

Ergenekon firarisi Levent Ersöz ile YARSAV Başkanı'nın yemek zirvesi!

Örgüt, 'limanda verilecek bir yemekte' Eminağaoğlu ile bir araya gelmeyi planlamış.

Toplantıya katılan isimler ilginç: Ergenekon'un firari sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tutuklu sanık Ergün Poyraz ve YARSAV Başkanı Eminağaoğlu. Soruşturma kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda ele geçirilen ve iddianamenin ek klasörleri arasında yer alan bir CD'de ilginç notlar var. 'Yargı-Nusret SENEM' başlıklı klasörde, 'Yargıtay ile ilgili notlarım' isimli bir belge yer alıyor. Bu dokümanda, 'AKP dosyasını Eminağaoğlu'na iletelim, görüşünü alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim. Yemeğe Eminağaoğlu dışında E.Poyraz'la Levent Ersöz Paşa da gelecek." ifadeleri yer alıyor. Dosyadaki notlar bununla sınırlı değil. 'Adliyeden Mahmut K.'ya fazla uğranılmasın. Başsavcı A.Y.'nin (Abdurrahman Yalçınkaya) babasının durumuna bakılsın.' ifadeleri de dikkat çekici. Yalçınkaya, AK Parti'ye kapatma davası açan isim olarak biliniyor. Söz konusu CD, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sorgusunda da gündeme gelmişti. Yargıtay binasının ayrıntılı krokilerinin yer aldığı, bazı yüksek yargı mensuplarının fişlendiği, siyasi görüşlerinin kaydedildiği CD'nin kim tarafından ne amaçla hazırlandığı sorulmuş, Perinçek ise şu karşılığı vermişti: "Belge hakkında ben de sizin kadar bilgi sahibiyim. Bir şey bilmiyorum." Yine İşçi Partisi'nde bulunan 4 No'lu CD'de de Eminağaoğlu'nun adı geçiyor. YARSAV Başkanı'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında rapor hazırladığı belirtiliyor. Belge, 'A.Gül. Eminağaoğlu hazırladı' başlığıyla kaydedilmiş.

Eski Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına karar verilmiş; ancak 1 Temmuz'daki operasyondan 1 gün önce Rusya'ya kaçtığı belirlenmişti. Ersöz'ün bir Rus silah firmasına danışmanlık yaptığı ileri sürülmüştü. Ersöz'ün, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki ofisinde ele geçirilen 'Eldiven' kod adlı darbe planını hazırlayan isimlerden biri olduğu iddia edilmişti. Ersöz'ün ismi emekli Oramiral Özden Örnek'in 'Sarıkız' ve 'Ayışığı'nı anlattığı 'darbe günlükleri'nde de 'darbe'yi organize eden kişi' olarak geçiyor.

zaman



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs