En Sıcak Konular

Ergenekon'un iki hücresi!

15 Ocak 2009 08:03 tsi
Ergenekon'un iki hücresi! Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten savcılar, Atabeyler ve Sauna çeteleri ile Ergenekon bağlantısını araştırıyor. Savcıların, bu çetelerin Ergenekon'un hücre yapılanmaları olabileceği şüphesiyle inceleme yaptığı belirtildi.

Her üç soruşturmada da, patlayıcı ve silahlar, kaos oluşturmaya dönük suikast hedefleri, krokiler, fişleme dosyaları ve şantaj için uygunsuz görüntüler ele geçirildi.

Sauna Çetesi operasyonu, bir masaj salonuna yönelik şantaj iddiasıyla başladı. Çete üyelerinin bazı bakanlar hakkında fişleme bilgileri topladığı, siyasetçilere ve bürokratlara yönelik şantaj CD'leri hazırladıkları bilgileri gündeme geldi. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli bir yüzbaşının çete üyelerine gayri nizami harp eğitimi verdiği belirtilmişti. Atabeyler'de ise çok sayıda patlayıcı madde ile Başbakan'ın evinin de işaretlendiği krokiler bulundu. Ergenekon'da, örgütün çok sayıda patlayıcısına ulaşılırken, şantaj görüntüleri ve suikast planları ortaya çıkarıldı. Son dalgada tutuklanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın Ankara'daki büro ve evinde Başbakan ile bazı hükümet üyelerine yönelik fişleme dosyaları bulundu. DVD'lerde, hâkim ve savcıların 'mahrem ilişkilerini' gösteren fotoğraf ve kamera kayıtları ele geçirildi.

Ergenekon soruşturmasında tutuklananların Sauna ve Atabeyler'de yargılananlarla bağlantısı da bir bir ortaya çıkıyor. Emekli Albay Levent Göktaş'ın, Binbaşı Fikret Emek ile Sauna Çetesi'nde yargılanan Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'la bağlantısı dikkat çekiyor. Üçlünün arasındaki bağlantının TSK'da görev yaptıkları komutanlıkta başladığı ifade ediliyor. Yüzbaşı Bozkır, Sauna Çetesi'nin ortaya çıkarıldığı Küre operasyonunda gözaltına alındığında Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)'na bağlı Muhabere Arama Kurtarma Alayı'nda (MAK) görev yapıyordu. Göktaş'ın da ÖKK'ya bağlı MAK'ta albay rütbesindeyken 2004'te emekliye ayrıldığı belirtiliyor. Ayrıca Göktaş'ın emekliliğinden sonra avukatlığa başladığı, Sauna operasyonunda tutuklanan Bozkır'ı da savunduğu kaydedildi. Göktaş'ın Sauna'da tutuklanan Yüzbaşı Bozkır'la irtibatına benzer bir ilişki ise Ergenekon'da tutuklanan emekli Binbaşı Fikret Emek'le de bulunuyor. Emek'in evinde Mustafa Levent Göktaş'a ait TSK ve nüfus kimlikleri ele geçirilmişti. Emek verdiği ifadede, kimliklerin Göktaş'a ait olduğunu belirtirken, "Kendisi MAK'ta komutanımdı. Ben de 2001 ile 2004 arasında alayın İKK (İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma) şube müdürü idim." şeklinde konuşmuştu.

Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın adının Sauna Çetesi üyelerince de bilindiği ortaya çıktı. Sauna Çetesi üyeleri 'Ateş Binbaşı' lakaplı Verdi Kırmızıateş ile Serdar Yük arasındaki görüşmede, Albay Göktaş'tan ÖKK'ya bağlı MAK komutanı olarak söz ediliyor. Sauna Çetesi iddianamesinin 24. sayfasında, Kırmızıateş ile Yük arasında 30.12.2005 tarihinde telefon tapelerine yer veriliyor. Ateş telefonda, Yük'e "Senin, benim bir de Emre (Kasım Zengin)'in dışında kimse var mı bu işin içinde?" sorusunu soruyor. Yük, Levent Göktaş'ın MAK'tan emekli komutan olduğunu, ayrıca Silahlı Kuvvetler'den MİT'e giden Korkut Eken'in yerine geçen kişi olduğunu ifade ediyor.

Sauna'da şantaj görüntüleri

Sauna soruşturması kapsamında ele geçirilen CD'lerden köprüler ve tünellerin fotoğrafları ile alışveriş merkezlerinin krokileri de çıkarılmıştı. Çete üyelerine silah ve bomba kullanımı da dahil Yenikent Ayaş Tüneli'nde istihbarat ve gayri nizami harp eğitimi verildiği belirtilmişti. Basına yansıyan telefon kayıtlarında, çetenin bazı yüksek yargı mensuplarıyla da irtibat kurduğu yönünde konuşmaların yer aldığı görüldü. ÖKK'da görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır'dan kozmik derecede gizli askerî bilgiler elde edilmişti. Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 1 Kalaşnikof marka tüfek ile TNT kalıpları ve A-4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Operasyonda 'Yurtsever halkımıza' başlığını taşıyan ve hükümet aleyhtarı içerik taşıyan bildiriler de ele geçirilmişti. Soruşturma sürecinde Kasım Zengin'in savcılıkta, 'Çok yüksek makamlardaki askerî yetkililerin emirleri çerçevesinde görev yaptığını, ÖKK'ya bağlı çalıştığını, toplumsal hareketleri incelediğini, yönlendirdiğini' ifade ettiği belirtilmişti.

Atabeyler'de suikast krokileri ve patlayıcılar

2 Haziran 2006 günü Ankara Eryaman'daki bir eve baskın düzenleyen Terörle Mücadele ekipleri, Genelkurmay Başkanlığı Özel Harp Dairesi'nde görevli iki astsubay, iki yüzbaşı ile emekli bir binbaşının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Danışmanı Cüneyd Zapsu'nun evlerine ait krokiler bulundu. Aramalarda, Serkisof marka saatle hazırlanmış TNT karışımı patlayıcı, farklı menşeli 70 adet infilak kapsülleri, 348 gram C-4 patlayıcı, TNT kalıpları, dinamitler, yangın çıkarıcı bombalar ele geçirildi. Ergenekon ile Atabeyler arasında da irtibat bulunduğu yönünde Ergenekon iddianamesinde önemli bir bilgi yer almıştı. Ergenekon davası sanıklarından Asuman Özdemir'in, Atabeyler Çetesi operasyonunda tutuklanan pilot Yüzbaşı Murat Eren'in davasını alması için avukat Kemal Kerinçsiz'e ricacı olduğu ortaya çıkmıştı. Ergenekon iddianamesinde Özdemir'in, sanıklardan Gazi Güder'e gönderdiği maile yer verilerek, Kerinçsiz'in Eren'i savunmasını istediği ortaya çıkmıştı.
 
zaman



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs