En Sıcak Konular

Ergenekon ile PKK bağlantısı

15 Ocak 2009 00:06 tsi
Ergenekon ile PKK bağlantısı
Tuncay Güney dinlenme, Ergenekon ilişkileri ile birlikte Türk askerine çuval geçirme, Doğu Perinçek'in çekilen resimlere kadar bir çok ayrıntıyı ortaya koydu.

Ergenekon operasyonunun en önemli isimlerinden Tuncay Güney , TRT 2'de Büyüteç programında yine iddialı açıklamalarda bulunuyor. Uyuşturucu meselesinde iki ülke vardır. birisi İran'dır. İkinci bir ülke ABD olarak söylenir.

Uyuşturucu konusunda en iyi bilgi bankası Almanya'dır hiyeraraşiyi bu ülke biliyor orası ile irtibat kurulabilir.

Pasaport 10 yıllık 2 yıl süreniz kaldınız sonrasında ne yapacaksınız

Şamil Bey Genel Yayın yönetmeni olursanız bana bir görev verirsiniz sanırım.  Gelmeyi düşünmüyorum. Pasaportumun süresi bitecek ama bu konuda avukatlarım gerekeni yapar. Şimdilik Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyorum. Ben halkımı insanları özledim. Hoşgörü ve sıcaklığı özledim. Bu ülkeler Avrupa'ya benziyor. Bizdeki hasbialite en çok özlediğim şeyler.

Siz ifadeleri verirken işkence gördüğünüzü söylemiştiniz

Ben ömrümde karakola alınmış insan değilim. Küfür hakaret görmüş insan değilim. Bu ülkede de böyleyim. Polis beni alıp soyun gözünü bağla denince ve bir sürü hakaretler olunca o noktaya geldim. O dönemki polisin işkence olaylarını gazetelere televizyonlara yansıttılar. Ben bilfiil bunu yaşadım. Ben 9 gün süreyle ifade verdim. Ordan kurtulmak için uğraştım. Bana sadece Veli Küçük'ü sordular. Daha sonra kontrol bana geçti. İsteklerimi yerine getirmeye başladılar.  Bizim polis cahildi hiçbirşey bilmiyordu herşeyi karıştırmış. Bizim polisler ansiklopedik bilgiya sahip sanıyorlar. Oysa o kadar cahildi ki. Ben onların yanında siyasal profesördüm.

Bu ifadeler doğrumu yoksa işkeenceden kurtulmak için verilmiş ifadelermi  Ben DGM'nin  dinleme belgesine kendisine ben verdim.

Kimse bu kadar bilgiye ulaşamazken buna bakanlar milletvekilleri de dahil. siz nasıl ulaştınız. Ulaşamıyorsanız bu kendi sorunları. Ben kumpas kurarak şantaj yaparak değil.

Fikri Sağlar Behiç Kılıç sizin hakkınızda iddialarda bulunuyor.

Ben kameraya gelmeden önce işkence görmemiş olsa idim bu ifadeleri kabul ederdim. Ancak ben bugün ortada işkence var ben ifadeleri kabul etmiyorum. Bugüne kadar da bana şefkat gösterilmiş değil. Ben ülkeye demokrasi gelmesi için çaba gösteriyorum. Ben bugün gösterilen ifadeleri kabul etmiyorum. işkence altında alınmış hiçbir ifadeyi kabul etmem. Ancak Türk hukuku ne der ben birşey diyemem.

Devlet sırrı tabusunu yıkmak için ben seviniyorum. susurluk komisyonuna giden herkes ben bunu anlatamam diyordu.

8 yıl öncesinde bir Ergenekon'dan sözediyorsunuz. Ergenekon ile Susurluk ayrı ayrı oluşumlarmı aynı mı

Ben geçmişte de söyledim. Ergenekon ile susurluk ayrı bir oluşum değildir. Susurluk Ergenekon'un bir parçasıdır. 8 yılda hiçbir hükümet neden birşey yapmamış bunu sorgulamak lazım.

Şamil Tayyar:  Sorgu kasetlerinde bir ve iki numara varmı. 

Sorgulamada bu konuda birşey sormamışlardı. Ancak ben bir ve iki numara konusunda birşey söylemek istemiyorum.

Fikri sağlar: Devlet sırrı yüzünden bizler bu noktaya geldik. Bu konuda Güney'e katılıyorum. Ancak Sayın Güney söylediği isimlerin işkence altında söylediği için kabul etmediğini belirtiyor neyi kabul edip etmediğini öğrenebilirmiyim.

İşkence altında söylediğim bilgilarin hepsi doğru olsa dahi ben işkence altında verdiğimi çin kabul etmiyorum.

Benim arşivimde sadece Suriye ve Bekaa'ya giden ziyaretlerle ilgili görüntüler yayınlandı. Diğer arşivler neden açıklanmıyor. Oysa çok daha fazla şeyler var.

1977 yılında Çakal Carlos İstanbul'a geliyor genç bir çocukla görüşüyor.  Bu kişinin de görüntüleri bilgileri var. Bulup çıkarsınlar. O islamcı terör örgütünün lideri de şimdi içerde.

Ergenekon terör örgütünün hortumlanan bankalarla ilgisi varmı

Ben bunu söyledim. Veli Küçük'le görüşmeleri tugaya çıkış ve giriş kayıtları vardır. Banka sahiplerinin talepleri vardır. Sorunların aşılması için işlemler yapılmıştır. Bende bankalar dosyası vardır.

Şamil Tayyar, ben izlediğimde sizin işkence altında ifade vermemiş gibi ve ayrıca adeta siz birşeyler anlatmaya çabalıyor gibi bir izlenim var.

Ben işkenece gördüm. Ben geçmişte yapılan işkencenin intikamını alıyorum diye de söyledim. Gazetelere dağıtılan kasetler kesim kesim verilmiş. 28 yaşındaki bir genç arkadaş vardı. Zorlama ile benden bilgi alınamayacağını söyledi. Ondan sonra tavır değiştirdiler. Bu yanlışı şimdi Türk gazeteciler de yapıyor. Sabahın altısında beni arayıp adeta sorgulamaya kalkıyorlar. Benimle konuşacaklarsa nezaket çerçevesinde yaparlar. polis bunu işkencesinde gördü hiçbirşey elde edemedi. Benim telefonum dinlendi.   Ben dinlenme kaydımı Adil Serdar Saçana gösterdim ve 2 aydır beni dinlediğini söyledim.   İran'lı bir diplomat için cellattı diyorlardı ve benim arkadaşım olduğunu söylüyorlardı. Oysa ben onunla dostluk geliştirdim diğer gazeteciler gibi bilgileri alıp bir başkasına satmadım.

Benim onunla çok tartışmalarım oldu. Rahat gezememiştim. Ben iran konsolosu ile bara girdik. ardımızdan İranlıyı bara soktu dediler. Ama hiçbir zaman İranlı veya bir başka birisini bir başkasına satmadım. Gazeteci demek polis demek değil. Herkes İranlı Tuncay'ın arkadaşıdır derken kendilerini aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Ben bilgileri Türkiye'ye de vermedim. bana göre doğru bir duruştur.

Benim ifadelerim alınması ile ilgili Veli Küçük paşa ile görüştürüldüm. Veli Küçük beni ordan alacaklarını söylemişti. Bir avukat geldi. Bana birifing verdi. Burdan kurtarılacağımı söylediler. Ben sorguda iken iki kez evime operasyon yaptılar. Adil Serdar Saçan ile anlaşarak beni çıkartmak zorunda kaldılar.  İfadem alınırken 5. gün telefonumu getirdiler. Veli Küçük'ün arayacağını söylediler. Telefonu açtım ve konuştum. Beni işkenceden çıkarmak zorundaydılar. Ben bildiklerimi anlatırım diyince  beni çıkarmak zorunda kaldılar. Veli Küçük şunu söyledi. Devletin bana koplo kuracağını düşünmezdim dedi Veli Paşa durumu çözdü. Doğu Perinçek sadece  şarlatanlık yapıyor. Bence avukatları yanlış yapıyor. Özellikle uluslararası olaylarda kimse müttefikinin başına çuval geçirir. oysa kasetlere bakarsanız çuvalın cevabını alırlar. Bu kişiler baktılar gördüler kimin kim olduğunu gördüler.

Veli Paşa durumu çözmüştür.  bu bir mesajdır mesaj da sahibini bulmuştur. Susurluk bir hükümeti yıktı Ergenekon da bir hükümeti yıkabilir.

Ben çıkarılan silahların çok ciddiye almıyorum. Çok küçük yapılı silahlar. Budan sonraki çalışma ve araştırma yapılması güvenlik teşkilatının görevidir. Ben birşey diyemem.

Terör örgütünün Ergenekon örgütü ile bağlantısı var mı şu anda gözaltında olanların ilişkisi var mı

Birincisi Yalçın Küçük, Öcalana suikast yapılacaağını söylemişti bu yanlıştır. Yalçın Küçük kendisi bilfiil kendisi söylemiş olduğunusöylemis doğru değil. Bu bilgi Almanya'ya gitti Almanya'dan oraya ulaştı. Öcalan kendi içindeki Ergenekon ilişkisinden bahsediyor. PKK bugün gördüğümüz  PKK'dan ibaret değil. Uluslararası ilişkilerden hiç bahsedilmiyor. Öcalan yakalandı ama PKK devam ediyor. Ve oraya gidip görüşülüyor hala.  Gaziantep Öncüpınar kapısı Kilis'ten geçerken beni sivil polisler durdurdu böyle birşey olmaması lazımdı. Benim elimden resimleri aldılar bu resimler de öyle ortaya çıktı.  PKK'da kongre iki yılda bir yapılıyordu. Birçok güneydoğlu işadamları ve kişiler vardı Behçet Cantürk'ün ortakları gidiyordu

Surluktan sonra 28 Şubat süreci çok iyi bir plandı. Ancak Mesut Yılmaz konusunda Fikri Sağlar'ın çok büyük birikimleri vardır. Özellikle  Mesut Yılmaz ve bankalar konusunda birikimleriniz var. Ben Ertuğrul Özökk'ten Kelebek ödülünü alırım Fikri sağlar da mutlaka nobel ödülü verirler.

Türkiye'de çok değişiklik olduğu iddialarına inanamıyorum. Ben görevemediğim gibi Avrupa Birliği de görüyor. Ben bugün yaplanlardan şok oluyorum. Bugün TRT'de bunları söylüyor olmam da çok önemlidir.

Abdullah Öcalan'ın yakalanması ile ilgili  Suriye'nin elinde de Türkiye'nin de elinde de arşiv yoktur. Abdullah Öcalan da kendisi hakkındaki arşivi vermiştir. Ben Ergenekon'un da Susurluk gibi kapatılacağını da düşünüyorum. bu benim görüşüm. Susurluk' aracında bir çanta vardı. Çantanın içinde bir anahtar vardı o anahtarda Türkiye'nin tüm kirli ilişkilerinin saklandığı bir kasayı açıyordu. Ancak bugün çanta ortada yok. Çanta var ama bu Çanta Türkiye'nin elinde değil. Veli Küçük'de de değil. Ben kara kutu değilim bende de çanta yok. 

Adil Serdar Saçan ile Veli Küçük arasında ilişki nedense ortaya konmuyor.  Adil Serdar Saçan, 7 yıl önce yapılan operasyonda benim 6 çuval belgem Adil Serdar Saçan'ın kendi deposundan çıkmıştır. Devlet kendi belgesine sahip çıkamamış, polis bunu alıp götürmüş. İlla Adil Serdar Saçan rüşvet alıyor deniyor. bu çok önemli değil. türkiye'de herşey rüşvetle dönüyordu.  Belediye de poliste trafikte herşey rüşvetle dönüyordu. Hele CHP zamanında yaşadığım şeyler vardı.

Ben Şaban Beyle ve birçok gazeteci ile konuşuyorum. Ben gizli saklı biri değilim. Ben gazetecilerin halkla ilgişkiler okuluna gitmelerini tavsiye ediyorum.  Benimle sokak dili ile konuşuyorlar. Benim canım sıkıyor.  Şaban Arslan'ın silahında  Kırıkkale'deki silah fabrikasında patlama olayını Veli Küçük'ün üzerine atlatıldı. Şaban Arslan'da kasetten alıp yazmıştı.

İşçi partisi yıllarca bize korku filmi izletmişti. Hala da devam ediyorlar. Ben bunların karanlık hesaplarına karşı çıkmıştım. Kendilerinin görevi susurlukta karartma yapmışlardı. Susurluk'ta Aydınlık'ın görevi karartma ve bilgi kirliliği yapmaktı bunu da yaptılar.  Orta Asya ve Çeçenistan'a MİT'in silah verildiğini söylediler ve Türkiye ile Rusya arasında kriz çıkmasına yol açtılar.

Fethullah Gülen'in okullarında uyuşturucu ve Silah bulunuyor iddiasında bulundular. Dünyada bütün okullar araştırdı  onların Çin'e verilen istihbaratlar yüzünden Doğu Türkistan'da yüzlerce insan işkence gördü. HilalAhmet Türk kızılayını PKK bombalamıştı. Aydınlık bunu Türkiye üzerine attı ve Türkiye kendi vatandaşına düşman edildi.  Bana Doğu Perinçek açıklar mı Turan Dursun kitapları nasıl ortaya çıktı. Kendi çalışmalarını Türkiye'nin çalışması gibi göstererek Rusya'ya gönderiyorlardı.

 Benden önce Doğu Perinçek kendisini kurtarmak için davayı satıyor yanındakileri satıyor.   Bugün sol kontrol altındadır Bunlar Jitem belgeleri idi bunu kendileri de biliyordu. 

Perinçek'in bu okullar silah sokuyor diye iddiada bulundu. Tüm aramalarda birşey yok. Refahyol dönemindeki Aydınlık belgeleri tamamen servis yapılıyordu. Ali Kalkancı  Esenyurt belediyesinde bira yudumlarken bir subay tarafından şeyh yapıldı.

haber7



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,553 µs