tehdit! | " /> tehdit! | "/>

En Sıcak Konular

Özkök ve Aydın Doğan'a tehdit!

14 Ocak 2009 22:07 tsi
Özkök ve Aydın Doğan'a tehdit!

Ergenekon operasyonunun kilit isimlerinden Tuncay Güney TRT'de Büyüteç programına canlı bağlantıya girdi ve kendisi hakkında çıkan kasetlere cevap verdi.

TRT1'de yayınlanan Büyüteç programına katılan Tuncay Güney'den şok açıklamalar geldi.  Programa Mehmet El Katmış, Fikri Sağlar ve gazeteci Şamil Tayyar katılıyor.

Kanada'dan canlı bağlantıda bulunan Tuncay Güney şunları söyledi:

Kippa'nızla görmeye alışmıştık.  Bugün Kippa yok. 

Bugün televizyon kanallarına çıkıyorum.  TRT'den gelen teklifi değerlendirdimdim. Ben ulaşılamayan bir kişi değilim. Ortadoğu'da bir savaş var Türk halkına saygı duyuyorum. Bunu başkaları farklı şekilde değerlendirmesinler provakitif olarak değerlendirmesinler diye Kipa takmadım.

Bugün yayınlanan sorgu kasedini iki cepheden bakmak lazım. Susurluk'ta bir çok üst düzeydeki insanlar kamu görevlileri ifade verdiler açıklamada bulundular. O günlerde herkes devlet sırrı diye hiçbir şey söylemiyorlardı. Bu kasetin ortaya çıkması devlet sırrı olmaktan çıkması demokrasi adına çok önemli bir gelişmedir. Devlet benim sorguda söylediklerimi tabuları yıkılması açısından çok önemli bir adımdır. Tuncay Güney bir devlet sırrı değildir. 

Susurluk konusunda da kimse Elkatmış beye teşekkür etmiş değildir. Ancak ben kendisine teşekkür ediyorum.  Sayın Sağlar sadece bir Susurluk Ansiklopedisi vermiştir ve Susurluk olayını ortaya koymamıştır. Her akşam konuşuyor ancak Tansu Çiller ve Erbakan'a faturayı kesmeye çalışıyorlar. Sağlar, o dönemde yaşadıklarını perde arkasını veya olayların sırrı ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmamıştır.

Ergenekon'un Türkiye'de değil, ABD tarafından kurulduğunu ileri sürmüştünüz. Bu konuda herkes açıklama yapıyor benim birşey dememe gerek kalmıyor.

Siz Ergenekon'un neresindesiniz?

Ben Ergenekon'un hiçbir yerinde değildim. Gazetecilik gerekçesi ile ilgili kişilerle tanıştım. JİTEM ve Ortadoğu derken olaylarla karşılaştım. Bugün her gazeteye benzer dökümanlar gelir. Ben gelen dökümanları biraz araştırmacı bakışı ile ele aldım. Ben Ergenekon'un hiçbir yerinde değildim. Ancak Ergenekon, Jitem veya mafya gibi kişilerle kurulan irtibatlarla ilgili ben bir başkaları gibi bunu paraya dönüştürmedim. Birilerine ispiyonlamadım. Organize Suçlar Masası'nın tuvaletinde sorgulandım. 9 gün sorgulandım. bu günkü yayınlanan görüntüler 7 ve 8. gün yapılan kayıtlardır.  Bugün hala geçmişten beri sorulan soruları sormaya başladılar. Bu beni sıkmaya başladı. Polislerin bu konularda hiçbir bilgileri yoktu. Anlattıklarımdan ağızları açıkta kalıyorlardı. Ben yerde yatıyordum.

Bir takım kişiler Mossad Jitem diye isimlendirdiler ancak bu türküleri de tutmadı.

Siz neden ifade vermekten kaçınıyorsunuz.

Hiçbir yere kaçmadım. Kanada'da adresim bellidir. Kanadalılarda Türk yetkililer de beni bulabilirler. Ülke ve yer değiştirmiyorum.  Eğer Türkiye'ye gelip ifade vermem isteniyorsa Türkiye'ye gelenler öldürülmüştür. Mustafa Duyar, Hiram Abas'ı devlet kurayamamıştır. Türkiye'ye gelip ifade vermemim uygun olmadığını söylüyorum.  Birtakım kimseler kalkıyor hiç ağzımdan çıkmadığı halde bir takım yakıştırmalarda bulunuyorlar. Bana herhangi bir 37 soru ulaşmamıştır. Devlet benim mektup arkadaşım değildir.  Devletin bana mektup gelmesi Türkiye'yi rencide eder. Hürriyet bilinçli olarak saldırıya devam ediyor.  Ben baron hakkında hiç konuşmadım. Kendilerine telefon açtım ama çıkmadılar. Bu yayınları ciddiye almıyorlar. bu çok gülünç durumdur.

Bir numara Türk vatandaşı mı değilmi

Geçmişteki bir numarayı herkes biliyordu. Ancak bugün için bir numaranın Türk vatandaşımı değilmi sorusuna birşey diyemem. Ancak iki numara Türk'tür.

Ben Türkiye sınırları içinde bir güvence istemiyorum. türkiye sınırları içinde de bir ifade vermek de istemiyorum. Eğer Kanada içinde bir ifade almak isterlerse de ben açığım. Ancak ben 8 yıldır devletten hiçbir şey görmedim. Bundan sonra görürsem de saygıyla karşılarım ve bu benim için şoktur.

Şamil Tayyar ençok merak edilen soru  Tuncay Güney kimdir sorusu soruluyor? Sabah'ta MİT muhbiri iddia edildi , sonra JİTEM adına çalışıyor denildi. Daha sonra MİT mensubu jitem iiçine yerleştirildi.

Sabah gazetesi yayınlandığında MİT mensubu diye ancak MİT açıklama yaptı ilişkimiz yoktur. JİTEM'le de benim ilişkim yoktur. Aydınlık dergisine de inanırsanız Aydınlık ve Doğu Perinçek'e göre Mossad ajanı bile yapabilirler. Benim 3-4 kez Türkiye'ye gelip gittiğimi ileri sürdüler. Ben nerede olduğumu bildiğim halde bana Türkiye'ye gelip gittiğimi ileri sürüyorlar.

Sivas olaylarında hükümet ortağı CHP idi, Başbakan vekili olarak da Erdal İnönü görevdeydi. Susurluk komisyonu bize sadece ansiklopedi bıraktı perda arkasında dönenleri halka söylemelidir. Hukuka yardımcı olmak adına çok şeyler yaşamasına rağmen hiçbir ayrıntı yok. Hasan Fehmi Güneş, Ferit İlsever de dinleyiciler vardı. Çatlı ve Tansu Çiller'e bu iş fatura edildi. Erbakan bu işin faturasını ödedi. Sizler de aynısını söyledi. Tansu Çiller de hatalı değil bence. Ancak bana göre Sağlar'ın çok bilgisi var neden konuşmuyor. Devlet benim kasetlerimi yayınladığı için teşekkür ediyorum.

Fikri Sağlar önemli şeyler anlatıyor ancak bunların belgeleri var mı. Biz de geçmişte çok duyum aldık ancak bunların belgelerini bulamadık. Anlattıkların belgesi var ise anlatılanlar o zaman önemlidir. Asıl önemli olanlar mühimmatlar veya eylemi yapanlar değildir. Bu işleri yapanları ortaya çıkarmak önemlidir.

Ben bütün arşivimde video kasetlerim vardı. İşadamlarının Veli Küçük'e verdikleri brifinler vardı. Banka hortumları kasetleri vardı. PKK dosyası var. Bankaları nasıl hortumladıklarını anlatıyorlardı. Hayyam Garipoğlu'nun kasedi, Maltepe'de Atatürk heykeli vardı. Korkmak Yiğit'in Veli Paşa ile görüşmesinin video kasetleri vardı. Bunların hepsini evimin aranması sırasında emniyet tarafından alınmıştır. Bunun dışında gelen bakanlar ve istek kayıtlar hepsi vardır. Bunlar ortaya çıkar çıkmaz veya yayınlanır bu benim sorumluluğumda değildir. Büyük develüasyonla ilgili kimler nasıl hortumlama yaptıkları, dövizler yurt dışında Ziraat bankası aracılığı ile nakite çevriliyordu bu bilgileri verenler de banka sahipleri idi. Türkiye'de bir 5'li çete vardı. Bugün kimse bundan bahsetmiyor. İstenirse bunların isimlerini veririm. Bugün diyorlarki devletin içine çete sızmış. Meclise polise askere vatandaş sızmıyor. Çete siyaset politika içiçe geçmiş. Siyasilerle kolkola meclise gelmişler. Şimdi de Erenekon için tetör örgütü deniyor. Ergenekon içindekiler terörist değil, general profesor, jitemci bunlar dışardan gelmiş değil devletin kendisidir.

Bu belgeleri polis emniyet istihbarat şube müdürlüğü Erdal Serdal Saçan bey 6 çuval belgeyi almıştır. Bütün dinleme kasetleri yurt dışından Türkiye'ye gelen bir başbakanın dinleme kaseti. Abdullah Öcalan meselisini de bulacaksınız. Bu kaset ve belgelerde bulacaksınız.

Öcalan'la ilgili neler var

İlişkiler var. Öcalan yargılandığında kamuoyunda söyledikleri Türkiye'nin içini ilgilendiren bilgiler verdiler. Demogoji ve ajitasyonla ilgili servis yapıldı. Öcalanla ilgili  uluslararası bağlantılar  konusunda bilgiler TAK denilen vurucu bir tim vardır ellerinde her türlü ekipman vardır. bu belgeler Saçan'ın elindedir. Tüncay Özkan ile hiç karşı karşıya gelmedim. Tüncay Özkan Mesut Yılmaz'ın ekibindedir. Ben hiç bir zaman onunla oturnmadım. Özkanla ilişkileri Adnan Akfırat yürütürdü.

Veli Küçük olayı ile ilgili çok açıklama yapıyorsunuz. Küçükle ilgili durum nedir.

Polisin Veli Küçük hakkında bilgisi yoktu. Herşeyi merak ediyordu. Bana göre Veli Küçük'e dokunamayacaklarını görüyordum. Bugün de polis Veli Küçük'e dokunamazlar. 7 yıldır hiçbir şey yapılmadı. Bana Veli Küçük'ü anlat dediler ben anlattım. Ben 7 yıldır ben niye anlatmadım değil neden 7 yıldır Ergenekon neden deşifre edilmedi sorusudur.  Ben bu konuda birşey diyemeyeyim.

Fikri Sağlar, Ergenekon olayı çözülmüş olsaydı daha sonraki olaylar olabilirmiydi

Siz komisyonda idiniz Veli Küçük'ü çağıramadınız. Sizler de Susurluk'ta bu olayları biliyordunuz. birşeyler yapamadınız. Benden birşeyleri deşifre etmemi istiyorsunuz ben edemem ben hedef tahtası durumundayım. Ben ergenekonla fazla papaz olmak istemiyorum.

Size 37 soru geldi mi geldi gibi açıklamalar oldu

Ben 32. güne çıktığım gün birisi Karl Marks biri Engels e benziyordu. Ertesi günlerde Hürriyet gazetesi ve Doğan gurubu bana akıl almaz saldırılarda bulundular. Mesajı almışlardı.  Ben kendilerine söyledim. Bugün de telefonlarıma çıkmadım. Eğer devam edelerse Türkiye'deki 5'li çeteyi Ertuğrul Özök ve Doğan Grubunun bağlantısını Veli Küçük ve işadamlarının bağlantılarını servis yapacağız.  Aynı kasetler birilerinin ellerindedir.

Bugün yayınlanan kasetler kayıtların sadece bir kısmıdır. Benden bugün hala Kanada'da nasıl yaşadığımı soruyorlar. Ben de onlara yaşadığım ortamı anlatıyorum.

Özdemir Sabancı suikasti ile ilgili açıklamalarınız var. Bu cinayetin de Ergenekon tarafından işlendiğini mi anlayacağız.

Bu konuda size en iyi yardımcı olacak yine alınan bir kasettir. Cinayetten 3 ay sonra Sayın Sabancı beni davet etti  davete bazı komutanlar da katıldı.  Orada uluslararası bağlantılar gündeme geldi. Sabancı daha sonra beni çağırdı.  Aydın Akfırat ve Haydar Taşlı bey bu konuları daha iyi biliyorlar.  Bizim o dönemde konuşmaların hepsi benim arşivimde bilinmektedir.

Ben teknoloji cahiliyim ben kullanmayı bilmem ancak ziyarette kameraman vardı. Bu talep bize Haydar Taşlı beyden geldi.

Deniz Baykal ile Fikri Sağlar arasında ilikiler hakkında neler diyorsunuz Mahir Kaynak deşifre edilmeseydi bir sol partinin genel başkanı olacaktı. Mahir Kaynak deşifre olduğu için Baykal bir sol partinin genel başkanıdır.

Cesur Hırsızlar Partisi'ni kendisi biliyor.

Fikri Sağlar:CHP'den ihracımla ilgili birşey söylemyeceğim. Birçok şeyleri biliyorum.  Ancak birçok şeyleri söyleyemeyeceğim. Bugün Türkiye'de hiçbirimizin can güvenliği yok. Siz kanada da yaşıyorsunuz. Biz burda yaşamaya devam ettireceğiz.  Benim mezar yerim burda Mersin'de sizler

 Türkiye gibi bir yerde çok sağlıkı bir karar veriyorsunuz.  Bu kararınızı bence devam ettirin. Ben sizi kendime örnek alıyorum. İsterseniz sizi buraya alayım.

Veli Küçük'ün uyuşturucu botuna açıklama getirirmisiniz. Bu konuda uluslararası boyutu nedir.  Türkiye geçmişte develüasyon yüzünden 75 milyar dolar kaybetti ocaklar söndü.

Dünyada bu aylarda bir ekonomik kriz esiyor. Türkiye'de ise bu banka hortumları ile esmişti. Türkiye'de siyasi güç onları koruyarak bu bu hortumlama yaşanmıştı. Tansu Çiller develuasyon yapmak zorunda kalmıştı. Türkiye'de herkes istediğini yapıyor yanına kar kalıyordu.  Herkes adalet ve hukuk diyor. Ben gazete ve televizyonlardan hukuku görmeye çalışıyorum. Benim dönemimde hukuk adalet sokaktaki vatandaşa uygulanmıyor  ancak yüksek bürokrat,  medyacılar hukuk ve adaletten faydalanıyordu. Fatma Girik bir gün önce evinde yemek yediği gecekonduyu ertesi gün yıktırmıştı. Bu nasıl hukuk ve adalet.

haber7

 



Bu haber 1,715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,544 µs