En Sıcak Konular

Gökçek ve Karayalçın'a hodri meydan

14 Ocak 2009 21:52 tsi
Yavaş, ''Ankara'yı yönetebilecek kimse yokmuş gibi hep aynı adayları ortaya çıkarıyorlar. Bu adayları liderler değiştirmiyor, ama halk değiştirecek'' dedi.

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ''Ankara'yı yönetebilecek kimse yokmuş gibi hep aynı adayları ortaya çıkarıyorlar. Bu adayları liderler değiştirmiyor, ama halk değiştirecek'' dedi.

Yavaş, Genç Girişim ve Yönetişim Birliği'nde düzenlenen iş adamlarıyla tanışma toplantısında yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyelerinde ''lider yöneticilik'' yapmak gerektiğini söyledi.

Ankara'ya bugüne kadar hizmet etmiş tüm belediye başkanlarını şükranla andığını belirten Yavaş, ''Melih Gökçek, Murat Karayalçın gibi bir fobim yok. Seçildikten sonra da rozetimi çıkartıp çalışacağım'' dedi.

Mansur Yavaş, ''Bir belediye başkanının balon patlamak, çatışmak yerine, çatışan kesimleri uzlaştırması gerektiğini'' ifade ederek, seçilmesi durumunda önceki dönemlerden devam eden projeleri bitireceğini ve bunların açılışını o dönemlerin belediye başkanlarıyla yapacağını dile getirdi.

''Karayalçın olursa belediyede kıyım bekleniyor. Gökçek devam ederse ilçe belediyelerinden bazılarıyla kavgaların olacak, çeşitli davalar açılacak. Ben, Ankara'da şeffaf, katılımcı ve herkese aynı mesafede çalışacağım'' diyen Yavaş, Genel Müdürlüklerde ''işini hakkıyla yapanlarla çalışmaya devam edeceğini'' ifade etti.

Yavaş, encümenlik görevi için Belediye Meclisi üyeleri arasından seçilecekler arasında bir AK Partili bir de CHP'li olacağını kaydetti.

''İLK İŞİM BORCU ÖDEMEK''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, Beypazarı'ndaki 10 yıllık belediye başkanlığı dönemine dair hakkında tek bir şaibeli konunun bulunmadığına dikkati çekerek, ''Ankara'da yarışın Gökçek-Karayalçın arasında olacağı gibi izlenim yaratıldığı'' belirtilerek yöneltilen soru üzerine, ''Ankara'yı yönetebilecek kimse yokmuş gibi hep aynı adayları ortaya çıkarıyorlar. Bu adayları liderler değiştirmiyor, ama halk değiştirecek'' diye konuştu.

Ankara'da belediye kaynaklarının iyi kullanılmadığını, seçilirse ilk işinin Ankara Büyükşehir Belediyesinin borç sorunun çözmek olduğunu anlatan Yavaş, Başkentin su ihtiyacı için de tek çözümün Gerede Işıklı Barajı olduğunu, Gerede suyu gelene kadar vatandaşa 2-3 TL gibi cüzi bir fiyata damacana su imkanı sağlayacaklarını bildirdi. Yavaş, ''Çünkü, fakir vatandaş 7-8 TL verip damacana alamıyor, bu suyu içmek zorunda kalıyor'' dedi.

Seçilmesi durumunda, belediye ile organize sanayi arasındaki sorunun ortadan kalkacağını anlatan Yavaş, ''Ergenekon'' davasıyla ilgili soru üzerine, ''konunun herkesin gözü önünde olduğu, hukuka güvenmek dışında başka bir şans olmadığı'' yorumunda bulundu.

timeturk



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs