En Sıcak Konular

"Ucu açık yol, Türkiye'yi yolmak içindir.”

0 0 0000 00:00 tsi
KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, AB'ye girebilmek için Kıbrıs'ın ön koşul olmasına razı değilse Türkiye'nin milletçe ayağa kalkması, sesini duyurması, Türk milletinin boyun eğmeyeceğini anlatması gerektiğini belirterek, “Milli davalar, milli

Denktaş, 118 Y Lions Çevresi 1. Bölge Kulüplerinin davetlisi olarak Kadıköy'deki Halk Eğitim Merkezinde “Türkiye-AB ilişkileri, KKTC'de gelinen son nokta ve gelişmeler” konulu bir konuşma yaptı.

Kıbrıs'a ilişkin gelişmeleri özetleyen Denktaş, Türkiye'nin AB'ye girebilmesi için Kıbrıs'ın ön koşul haline geldiğini söyledi.

Rauf Denktaş, “1960 anlaşmaları varsa, ki vardır, Kıbrıs meselesi hiçbir şekilde Türkiye'nin önüne konulamaz. Konulmuştur. Bunun tedbirini sayın Ecevit almıştır, ayrılmıştır. Annan Planı'na 'evet' demekle aynı kanalın içerisine konulmuştur. 'Ön koşul değildir' diyorlardı, şimdi bu son manevra ile ön koşul haline getirilmiştir” diye konuştu.

Bunun karşısında yapılacak tek şey bulunduğunu ifade eden Denktaş, şöyle devam etti:
“Yapılacak şey şudur: Bunu TBMM'ye götürmek ve orada görüşüldükten sonra TBMM'nin oy birliğiyle aldığı bir kararla AB'ye giderek, 'Arkadaş, bak bakalım. Sen bunu yapamazsın. Eğer bunda ısrar ediyorsanız, bizim çıkardığımız netice şudur; Siz Türkiye'yi üye yapmak istemiyorsunuz. Türkiye'ye vermiş olduğunuz ucu açık yol, Türkiye'yi yolmak içindir.”

Denktaş, Türkiye'nin bir oldu bitti ile karşı karşıya olduğunu ifade ederken, “AB'ye girebilmesi için Kıbrıs'ın ön koşul olmasına razı değilse Türkiye'nin milletçe ayağa kalkması, basını ve her şeyiyle sesini duyurması, Türk milletinin boyun eğmeyeceğini anlatması lazımdır. Milli davalar milli kararlılıkla halledilir. Şimdi bu kararlılığı gösterme zamanıdır” diye konuştu.

Türkiye'nin en güçlü ve en haklı olduğu bu davada gerilemesi durumunda arkasından çok şeyin geleceğini de ifade eden Denktaş, tehlikeyi gören Türk milletinin şaha kalktığını, daha da kalkacağını sözlerine ekledi.
Denktaş'ı, Halk Eğitim Merkezinin kapısında Kıbrıs gazileri karşıladı.



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs