En Sıcak Konular

TBMM'de Ergenekon tartışması

14 Ocak 2009 19:56 tsi
CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, “İçişleri Bakanı, mahallenin çakallarıyla mahallenin beyefendilerini birbirine karıştırıyor” dedi.

Süner, TBMM Genel Kurulunda, Tapu Kanununda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşülmesi sırasında Antalya'nın, Akseki ilçesinin su sorununa değindi. Başbakan Erdoğan'ın, “tüm ilçe ve köylere su geleceği” yönünde sözünün bulunduğunu, ancak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Akseki'nin su sorunun çözülmesine ilişkin ayak dirediğini öne sürdü. Süner, “İçişleri Bakanı, ya istifa etsin, Sayın Başbakan da başka birini İçişleri Bakanlığına getirsin ya da Atalay'a talimat vererek vatandaşına söz verdiği uygulamayı yerine getirtsin” ifadesini kullandı.

Süner, isim vermeden Ergenekon operasyonuna da değinerek, “İçişleri Bakanı, her şeyde olduğu gibi mahallenin çakallarıyla, mahallenin beyefendilerini birbirine karıştırıyor” dedi.

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da AKP'nin milletin avukatı değil, milletin hizmetkarı olduğunu söyledi. CHP'lilere, “Milletin avukatı olacağınıza, hiç değilse milletin yanında olun” diye seslenen Erdoğan, “son günlerde Ergenekon soruşturmasını küçük bir olaymış gibi gösterme gayreti içinde olanların bulunduğunu” iddia etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Danıştaya yapılan silahlı saldırının ardından, hukukçu kimliğini unutarak, siyasi kadroları suçladığını belirten Erdoğan, “Ana muhalefetin lideri, siyasi tecrübesini bir kenara bırakarak, Danıştay saldırısından sonra (Siyasete kan bulaştı) dememiş miydi? (Türkiye'nin 11 Eylül'ü) diyenler nerede? Onun için sabredip göreceğiz. Yapılan tüm çalışmalar, milletin huzuru mutluluğu ve refahı adınadır” diye konuştu.

aa



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs