Silahlar incelensin! | " /> Silahlar incelensin! | "/>

En Sıcak Konular

CHP: Silahlar incelensin!

14 Ocak 2009 19:43 tsi
CHP: Silahlar incelensin! Alınan bilgiye göre CHP MYK'nın Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında gerçekleştirilen toplantısında ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili son gelişmeler ele alındı.

MYK'da ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan kazılarda ele geçen silah ve bombalara ilişkin ayrıntılı bir inceleme yapılması ve bu inceleme sonucunda ortaya çıkan bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulandı. 

Toplantıda, kazılarda bulunan mühimmatın, ''kimlere ait olduğu, hangi eylemlerde kullanıldığı, nerede üretildiği,  kimlere satıldığı, kimlerin üzerine kayıtlı olduğu, hangi tarihte gömüldüğü ve kazı yapılan yerdeki bitki örtüsünün durumu'' gibi  soruların cevaplarının mutlaka bulunması, siyasi tartışma meselesi yapılmadan konunun gerçek niteliği ve sorumlularının ortaya çıkarılması istendi.

Genel Başkan Deniz Baykal, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin değerlendirmesinde toplumdaki saygın kişilerin, haklarında çeşitli iddialar bulunan, geçmişte mahkum olmuş kişilerle birlikte gözaltına alınmalarını eleştirdi. Baykal, ''Gördünüz mü burada silahlar var, özel harekatçılar var'' denilerek soruşturmaya yönelik eleştirilerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını da savunarak, hukuk dışı uygulamaların üstünün örtülmesinin amaçlandığını ileri sürdü.

Geçen hafta gözaltına alınan üst rütbeli komutanlarla, eski YÖK Başkanının Genelkurmay Başkanı'nın Başbakan'a yaptığı bir ziyaretin ardından serbest bırakıldıklarını ifade eden Baykal, ''Toplumdaki bu saygın kişilerin gözaltına alınmasının hukuki dayanağı var mıdır, yok mudur? Eğer varsa bu kişiler neden 3 gün sonra serbest bırakılmışlardır?'' diye sordu. Soruşturmanın ''önce gözaltına al, sonra suç oluştur'' mantığı ile sürdürüldüğünü iddia eden Baykal, bunun da gelişmelerin hukuki değil, siyasi olduğunu ortaya koyduğunu savundu.

Baykal, ''Genelkurmay Başkanı doğru adrese gitmiştir. Çünkü bu davanın başsavcısı Başbakan'dır'' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin bu soruşturmayı ''muhalifleri susturmak amacıyla kullandığını'' da ileri süren Baykal, yaşananların hukuki geçerliliğinin kalmadığını kaydetti. Suç işleyenlerin mutlaka tespit edilmesi ve cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Baykal, ancak toplumun saygın kişilerinin sağlam dayanaklar olmadan suçlanmasının yanlış olduğunu söyledi.

aa



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,102 µs