En Sıcak Konular

Medvedev'den gaz zirvesi çağrısı

14 Ocak 2009 19:28 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Avrupa ülkelerinin liderlerini, cumartesi günü Moskova'daki gaz zirvesine davet etti.

Rus İtar-Tass ajansı, Medvedev'in Bulgaristan, Slovakya ve Moldova Başbakanları ile görüşmesinde, Avrupa ülkeleri liderlerinin katılacağı bir gaz zirvesinin cumartesi günü Moskova'da düzenlemesi önerisinde bulunduğunu duyurdu.

Rus doğal gazını tüketen ülkelerin liderlerini Moskova'daki zirveye davet eden Medvedev, ''Rus gazını alan veya Rus gazının transit geçtiği ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına, 17 Ocak'ta Moskova'da gaz zirvesi düzenlenmesi önerisinde bulunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Medvedev, Moskova'da cumartesi günü düzenlenecek zirvenin krizi çözmeye ve gelecekte benzer durumların yaşanmamasına yardımcı olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Natalya Timakova da, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, zirveye Ukrayna'nın da davet edileceğini söyledi.

Medvedev, Ukrayna'nın Avrupalı tüketicilere yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, ''Avrupa ile birlik oluşturmak ve normal ilişkiler geliştirmek isteyen bir ülke olarak Ukrayna'nın yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. Bugün hepimiz kendimizi Ukrayna'yı vuran bu siyasi krizin, bu güç sisteminin rehinesi olarak görüyoruz'' diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko ve Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'nun da karşılıklı suçlamalarda bulunduğunu hatırlatan Medvedev, ''bu onların iç işi'' dedi.
 
zaman



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs