En Sıcak Konular

Rektör Giresun'a Kolordu istedi

14 Ocak 2009 18:27 tsi
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, her geçen gün büyüdüklerini belirtirken TSK'dan da ilginç bir talepte bulundu.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, her geçen gün büyüdüklerini ve daha önce kurulmuş bazı üniversiteleri geride bırakma başarısı gösterdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, Rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin 2008 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Bütçeleri doğrultusunda, geçen yıl il ekonomisine 25 milyon TL girdi sağladıklarını bildiren Prof. Dr. Öztürk, ''Öğrenci sayımız 11 bin 910'a ulaştı. Bunun 6 bin 600'ü kent merkezinde oturuyor. Kent merkezinde yaşayan her 100 kişiden 8'i üniversitemiz öğrencisi'' dedi.

Bunun yeterli olmadığını, kent merkezinde öğrenci sayısını 15 bin dolayına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

''Aynı zamanda öğrenci sayısını ilçelerde de artırmayı hedeflemekteyiz. Giresun'da öğrenci hareketliliği hiç bitmesin diye yaz okulu dahi açtık. Öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak yurt sorunu yaşanmaya başlandı. Yurt sorunu çözümlenmezse önümüzdeki dönem yeni öğrenci alamayacağız. Bizim için yurt sorunu esastır. Çünkü öğrencinin ailesi çocuğunun güvenli, huzurlu olarak kalacağı yeri ister.

Bu yoksa bir kıymeti, değeri olmaz. Kaldı ki YÖK'te yurt sorununu bir esas olarak görüyor. Yurt sorunu hukuksal olarak bizi ilgilendirmese bile çözüm için biz de çalışıyoruz.''

Prof. Dr. Öztürk, Güre Yerleşkesi'ne yeni bir rektörlük binası yapacaklarını ve bunun ön hazırlıklarına başladıklarını, mevcut rektörlük binasını da sanatsal faaliyetlerde kullanmayı düşündüklerini ifade ederek, tıp fakültesini en kısa sürede kendi imkanlarıyla hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

-''KARADENİZ BÖLGESİ'NE KOLORDU KURULMALIDIR''-

Karadeniz coğrafyasının çok önemli bir hale geldiğini, ABD'nin bu kıyılarda askeri bir yapılanmaya gittiğini ifade eden Prof. Dr.  Öztürk, şöyle konuştu:

''TSK, Ege Ordu'ya benzer bir oluşuma giderek Karadeniz Bölgesi'nin orta kesimine, muhtemelen de Giresun'a bir kolordu kurması gerekmektedir. ABD, Karadeniz kıyılarında bir askeri yapılanmaya gitme ihtiyacı konusunu belirtmişken, Türkiye'nin Karadeniz'de kıyısı olan bir ülke olarak bu yönde bir ihtiyaç hissetmemesi veya böyle bir yapılanma ihtiyacı duymaması bana göre eksik bir yaklaşım olacaktır.

Ben bu işin uygulamasında yokum, ama bu alanda çalışan bir akademisyen olarak böyle bir yapılanmanın yararlı ve gerekli olduğu kanaatini taşıyorum. Biz görüşlerimizi söyleriz, düşüncelerimizi aktarırız. Ancak hayata geçirilmesi bizim dışımızdadır.''

Prof. Dr. Öztürk, daha önce konuyla ilgili kendi web sitesinde açıklama yaptığını sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs