En Sıcak Konular

'Gazze'de çocuklar delirme noktasında'

14 Ocak 2009 15:30 tsi
'Gazze'de çocuklar delirme noktasında' İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS), 28 Aralıktan bu yana Gazze'ye yapılan hava ve kara saldırılarında büyük zarar gören sivillerin yardımına koştu.

Gazze'de yaşanılanların ekranlara yansıyanlardan çok daha kötü olduğunu belirten IBS Koordinatörü Ahmet Türk, atılan bombalar nedeniyle çocukların delirme noktasına geldiğini dile getirdi.

Hayırseverlerden aldığı bağışları geçtiğimiz pazar günü Gazze'ye götüren IBS yardım konvoyu İsrail uçaklarının Refah sınır kapısı yakınlarını bombalamasıyla büyük bir tehlike atlattı. Ancak olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi ve yardımlar Filistinli yetkililere teslim edildi. Bölgede en acil ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerden oluşan yardımda, ağrı kesici, sargı bezi, antibiyotik ilaçlar, ameliyat gereçleri vb. ihtiyaçlar yer alıyor.

Dernek yetkilileri daha sonra Mısır'daki hastanelerde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret etti. IBS Gazze Koordinatörü Ahmet Türk yaralıların durumunun bölgedeki yaşanan trajediyi ortaya koyduğunu belirtti. Yapılan bombardımanlar sonrasında pek çok hamile kadının çocuğunu düşürdüğünü veya erken doğum yaptığını anlatan Türk, "Ancak küvez sayısı yetersiz olduğu için bebek ölümleri engellenemiyor. Ayrıca bölgede kullanılan farklı bombaların etkisiyle yaralılarda derin yanıklar ve fiziki görünüşte değişiklikler oluşuyor."dedi.

Çocukların durumunun ise daha kritik oludğuna işaret eden Ahmet Türk, küçük yaştaki çocukların bazılarının yaşadıkları karşısında hafızalarını kaybettiklerini belirtti. Türk, durumun televizyon ekranlarındaki görüntülerden çok daha ciddi olduğunu ve yaraların sarılması için daha çok yardım gerektiğini ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,660 µs