En Sıcak Konular

MHP'den yavru muhalefet tepkisi

14 Ocak 2009 14:49 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında, MHP'den "yavru muhalefet" şeklinde bahsetmesine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin dünkü grup toplantısında, MHP ile ilgili olarak "yavru muhalefet" sözlerine tepki göstererek, "Bizim için yabancı beslemesi olmak yerine, milletin sinesinde yer almak daha şereflidir" dedi.

Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın sözlerini "üslubuna uygun, densiz, kasnağından kopmuş" olarak değerlendirerek, Başbakan'ın "Üslubu beyan ayni ile insan tabirini" kanıtladığını ifade etti. Vural, "Şehitlere 'kelle', Öcalan'a 'sayın', Çiftçilere 'ananı da al git' diyen bir Başbakan'ın bu üslup bozukluğu aslında yadırganmamalıdır. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının bu üslupsuzluğundan ve derinsizliğinden şikayetçiyiz" diye konuştu.

Vural, kullanılan ifadeleri Başbakana iade ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Gazze'yi işgal eden İsrail Başbakanı Olmert karşısında kuzu gibi duran, ABD'nin Irak'ı işgalinde 1 milyon insanın ölümüne sessiz kalan, AB'den siyasi merhamet dilenciliği yapan ve ABD'nin sifonu çekmeyin kullanın denilen birisine acaba milletimiz ne ad takar. Bu konuda bir anket düzenlemekte fayda var. Bunları yapan Başbakan ve AKP'ye ne tür sıfat takarsınız diye... Sayın Başbakan'a bütün bunları yaparken sen kime hizmet ediyorsun, kimin memurusun, Damat Tayyip misin, yabancı beslemesi misin?"

Vural, "MHP hakkında kullandığı her sıfat misli ile aynen iade edilecektir. Başbakan üslubuna dikkat etsin. Türk siyasetinde 40 yılını dolduran MHP hakkında söylediği sözlere dikkat etsin..." ifadesini kullandı.

Başbakan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile ilgili açıklamalarına da cevap verdiğini anımsatan Oktay Vural, bu projenin ABD'nin olduğunu, 22 devletin sınırlarının değiştirilmesinin istendiğini ve Türk İslam Medeniyetinin olduğu yerin ABD hegemonyasına gerçekleştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Vural, BOP'un Türkiye'nin Güneydoğusunu koparma projesi olduğunu iddia ederek, Başbakan'ın, "BOP'un kanlı yüzü" ortaya çıktıkça telaşa kapıldığını savundu. Vural, "Üzülüyorum, utanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na birileri görev vermiş" dedi.

Başbakanın proje için "doğmadan öldü" ifadesini kullandığını belirten Vural, "Doğmayan çocuğa neden baba oluyorsun?" sorusunu yöneltti.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar karşında hiçbir somut adım atmadığını savunarak, milletin Başbakan'dan başka şeyler beklediğini belirtti.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,609 µs