En Sıcak Konular

Gözetleme yapan insansız uçak

0 0 0000 00:00 tsi
Vestel, insansız uçak projesinde son aşamaya geldi. Geliştirilen uçak 1.5 saat havada kalacak, 3 kilometreden insanları algılayacak, gözetleme yapabilecek.

Geçen yıl insansız uçak üretimi için çalışma başlatan Vestel, bu projenin son aşamasına geldi. Vestel tarafından geliştirilen ve son teknolojiyle donatılan insansız uçak, orman yangınlarını haber verecek ve saha güvenliğini sağlayacak, 24 saat yük gemilerini denizden takip edebilecek, TIR takibi yapıp gözetleme yapabilecek.
Vestel İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, Amerika'da insansız uçak yarışmasında 2'nci olan Vestel mühendislerince üretilen uçakların, yerleştirilen kameralar sayesinde gözetleme amacıyla 3 kilometreden insan tanıyabileceğini ve aynı zamanda araç takibi yapabileceğini kaydetti. Ultav, insansız uçakların gelecek yıl sivil kullanıma sunulacağını açıkladı.
Bu arada uçaklar tamamen Türk mühendislerden oluşan 22 kişilik ekip tarafından geliştirildi. Ultav konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu uçaklar, riskli bölgelerde uçabilecek, denizde kaybolan bir uçağı arayabilecek, 1.5 saat havada kalabilecek. Uçakları Orman Bakanlığı isterse kullanabilecek. Orman üzerinde uçarken, orman içinde ateş yakan piknikçileri bile bildirecek. Uzaktan kontrol edilebilen, tehdit unsurlarını takip edebilen her yerde bu hizmetten yararlanılacak."

Enerji üretimi öne çıkacak

Cengiz Ultav, evlerde insanların üzerindeki basit cihazlarla insan sağlığının kontrol edilebileceği yeni bir sistemi devreye sokacaklarını sözlerine ekledi. Ultav, "Medikal hizmetler için Birim şirketini satın aldık. Mobil ev ortamlarında sağlık için gerekli çalışmaları yapacağız. 2008'den itibaren yaşlıları evden gözetleyen sistemi devreye alacağız" dedi.
Ultav ayrıca, güvenlik işine gireceklerini de kaydetti. Ultav, alarm ve gözetim yapabilecek sistemlerin devreye sokacaklarını kaydederek, Vestel'in bunları bir hizmet şeklinde yansıtacağını kaydetti. Güneş enerjisi üretmek için Uzakdoğu kökenli firmalarla görüştüklerini kaydeden Ultav, 2009'dan itibaren hem rüzgar türbünleri hem de güneşten enerji üreteceklerini söyledi.

Kaynak: Milliyet




Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs