İçeriden bilgi mi aldı? | " /> İçeriden bilgi mi aldı? | "/>

En Sıcak Konular

İçeriden bilgi mi aldı?

14 Ocak 2009 08:30 tsi
İçeriden bilgi mi aldı? Ergenekon soruşturmasının kilit isimlerinden biri haline gelen Yarbay Mustafa Dönmez'in sevgilisinin evinde aldığı “Seni de alacaklar kaç' telefonu üzerine firar ettiği ortaya çıktı. Yarbay 4 gün bu evde saklandı.

Yarbay kaç telefonunu sevgilisinin evinde aldı

Ergenekon'un 10. dalga operasyonunda gözaltına alınacağını öğrenince polise 'Ben geliyorum' deyip firar eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı'nda görevli Yarbay Mustafa Dönmez soruşturmanın kilit isimlerinden biri haline geldi. Sapanca'daki yazlığında cephanelik bulunan, ajandasındaki krokiden Ergenekon'un yeraltındaki ikinci cephaneliği ortaya çıkarılan Yarbay Dönmez Ankara Ümitköy'deki sevgilisinin evindeyken gelen bir telefonla firar ettiği ortaya çıktı.

OPERASYON GÜNÜ EVDE DEĞİL

Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak'ta başlayan son operasyonda aranırken firar eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı'nda görevli Yarbay Mustafa Dönmez'in teslim olduğu 11 Ocak Pazar gününe kadar lüks konutların bulunduğu Ümitköy'deki sevgilisinin evinde saklandığı ortaya çıktı. Operasyonun başladığı 7 Ocak Çarşamba günü Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki görevine gitmediği tespit edilen Yarbay Dönmez'in o geceyi evinde de geçirmediği öğrenildi.

İÇERİDEN BİLGİ Mİ ALDI?

Yarbay Mustafa Dönmez'in 7 Ocak'ta görevine gitmemesi operasyon yapılacağına dair içeriden bilgi aldığı şeklinde yorumlanırken, 7 Ocak sabahı sevgilisinin evindeyken aldığı 'Seni de alacaklar kaç' telefonu üzerine firar ettiği ileri sürüldü. Jandarma İstihbarat eski Komutanı emekli Tümgeneral Levent Ersöz de operasyon başlamadan önce yurtdışına kaçmıştı.

YARBAY'IN EŞİ DE YÜZBAŞI

Dönmez'in TSK'da yüzbaşı rütbesiyle görev yapan eşinin ise çevresine Ergenekon soruşturmasıyla ilgili "Eşim bu tür şeyleri evde konuşmazdı. Bilgim yoktur" dediği ifade edildi. Yarbay Dönmez, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yaparken, Ergenekon tutuklusu Doç. Dr. Emin Gürses'ten ders aldığı, bu dönem de de Ergenekon'la ilişkiye geçtiği ileri sürüldü. Gürses'in dinlemeye takılan "Beni alırlarsa içeriye, biliyorlar ki Amerikan ve İsrail Büyükelçilerini havaya uçurmak için bizimkiler her şeyi yapacak" sözlerini de Dönmez'e söylediği anlaşılmıştı.


Şahin ve Karargah Evleri'yle bağlantılı

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görevli Yarbay Dönmezin, Sakarya 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'ndaki görevi sırasında Ergenekon örgütüyle bağlantısının geliştiği tahmin ediliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Dönmez'in isminin geçtiği en önemli belge MİT'ten savcılğa gönderilen “karargah evleri” belgesi. Belgede Dönmez'in, eski özel harekât dairesi başkanvekili İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

EMİN GÜRSES'LE İLİŞKİSİ VAR

Dönmez'in yakın ilişki kurduğu bir diğer isim ise Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Doç. Dr. Emin Gürses. İki yıl önce Sakarya Üniversitesi'nde yükseköğretim yapan Dönmez'in Gürses'ten ders aldığı belirlendi. Dönmez'in, Silivri'ye naklinden önce Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Emin Gürses'i düzenli olarak ziyaret ettiği belirtildi.

yenişafak



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs