sürpriz aday | " /> sürpriz aday | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti'den Çankaya'ya sürpriz aday

14 Ocak 2009 08:01 tsi
AK Parti'den Çankaya'ya sürpriz aday 

En az Ankara Büyükşehir adayı kadar merak edilen AK Parti'nin Çankaya adayı belli oldu. O isim ANAP'lı eski bir bakan.

AK Parti'nin Çankaya adayı eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı oldu.

Yerel seçimler yaklaşırken partiler adaylarını birer birer açıklıyor! Ak Parti'nin Çankaya Belediyesi için kimi aday göstereceği merak konusuydu...

Çankaya ile beraber bazı ilçeler de açıklandı... İşte AK Parti'nin Ankara adayları...

Diğer adaylar;

SİNCAN: Mustafa Tuna
ELMADAĞ: Gazi Şahin
GÖLBAŞI: Abdülnasır Haşlak
BALA: Neşet Altıntop

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde alınması gereken yerlerden biri olan Çankaya'ya Akarcalı'nın aday gösterilmesi oldukça önemli...

AKARCALI KİMDİR?

Brüksel Üniversitesi Ekonomi Bilimleri Fakültesi mezunudur, aynı fakültede İktisadi Analiz ve İktisadi Politika alanında yüksek lisans yapmış, daha sonra aynı üniversite bünyesinde araştırmacı uzman olarak görev almıştır.

Türkiye'ye dönüşünde dış ticaret ve müteahhitlik hizmetleri ve sigortacılık yapmıştır. Sonradan Eti Bisküvi ve İMTAŞ Sigorta genel müdürü olmuştur.

Büyük Resim


Türkiye Demokrasi Vakfı kurucusu ve başkanı, Bilgi Üniversitesi kurucusu ve yöneticisidir. Siyasi hayatında 17., 18., 19. ve 20. Dönem'de ANAP İstanbul Milletvekilliği ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı yapmıştır. Evli, 2 çocukludur, çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı Bülent Akarcalı'nın çabalarıyla kanunlaştırılmıştır.

 MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 yılında Şarkışla da doğmuştur. 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı almıştır. 1982-1983 yıllarında ABD’nde eğitim görmüştür. Bütün akademik gereklilikleri yerine getirerek “Atıksu Arıtma Tesisleri Maliyet İndeksi ve Debi - Maliyet İlişkileri” konusundaki tez çalışmasını tamamlaması üzerine, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında kendisine Doktor Yüksek Mühendis unvanı verilmiştir.

1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı verilmiştir. Özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürmüştür. Ulusal ve uluslararası ölçekte çok sayıda bilimsel yayınlar yapmıştır.

Uluslararası yayınlarından dolayı TÜBİTAK 'dan yayın teşvik ödülü kazanmıştır. Bir taraftan önemli altyapı ve üstyapı uygulama projelerini gerçekleştirirken diğer taraftan akademik faaliyetlerini de sürdürmüş ve çalışma konusu ile ilgili lisans üstü tezlere jüri üyesi olarak katılmıştır. Science Citation Index’ce taranan hakemli dergilerde makalesi yayınlanmış ve çok sayıda atıf yapılmıştır.

Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda seminer, konferans, sempozyum ve toplantıya katılmıştır. 22. Dönem Ankara Milletvekilliği sürecinde AGİTPA Türk Grubu Üyesi olarak birçok uluslararası temaslarda bulunmuştur. İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesidir. 

Abdulnasir Haşlak

1962 yılı Bayburt doğumlu olup, ilk öğrenimini Bayburt, orta ve lise öğrenimini Gümüşhane’de, yüksek öğrenimini Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Öğrencilik yıllarında MTTB Gümüşhane İl Başkan yardımcısı olarak görev yapan Sn. HAŞLAK, Fakülteden mezun olduktan sonra Gölbaşı’nda aktif siyasete başlayarak, Refah Partisi Gölbaşı teşkilatına katıldı.

Askerlik görevini 1988-89 yıllarında Kilis’te Yedek Subay olarak tamamladı. 1989 yılında Refah Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığına seçildi. Yedi yıl süren bu görevde Gölbaşı halkıyla bütünleşti. Uzun yıllar,Gölbaşında faaliyet gösteren GÜRTAŞ Aş’nin Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Refah Partisinin kapatılmasından sonra siyasi yaşamını Fazilet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ettiren sayın HAŞLAK,1999 yılında Gölbaşı Belediye Başkanlığına aday oldu. Bu arada yedi yıl TBMM’de danışmanlık görevlerinde bulundu. Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi Gölbaşı İlçe Teşkilatında aktif olarak görev aldı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Sn. Abdulnasır HAŞLAK, son 5 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Proje, Organizasyon, İşletme, İnşaat A.Ş. ( PORTAŞ )’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 28 MART 2004 yerel seçimlerinde Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Sn. HAŞLAK, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.

cafesiyaset



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,240 µs