En Sıcak Konular

Toptan: İKÖ'de Gazze için kararlar alınacak

13 Ocak 2009 21:44 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Cezayir'deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

 Çarşamba günü yapılacak İKÖ Parlamenterler Birliği Toplantısı'na katılacak olan Toptan, 30 ülkenin temsilcilerinin iştirak edeceği toplantıda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulmasına ve sonrasında doğacak sorunların çözümüne ilişkin kararlar alınacağını belirtti. Toptan, "Gazze'de insanlık dramı devam ediyor. Amansız saldırılarda çocuklar ve siviller ölüyor. Kuşku yok ki Türkiye bu konuda elinden geleni yapmaktadır." dedi. 

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Bouteflika ve bazı Bakanlarla görüşmelerde bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 19.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na geldi. Devlet Konukevi'nde Cezayir'deki temaslarına ilişkin bilgi veren Köksal Toptan, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Toptan, "Cezayir'de iş yapan bazı iş adamlarımızın ufak tefek problemleri vardı, onları hallettik. Bütün iş adamlarımızı Cezayir'e yatırım yapmaya davet ediyorum. Zira Cezayir Afrika'ya açılan kapıdır." dedi.

Çarşamba günü yapılacak olan İKÖ Parlamenterler Birliği Olağanüstü Toplantısı hakkında da konuşan Toptan, "Yarın (çarşamba) çok önemli bir gün. İKÖ Parlamenterler Birliği'nin ucu açık olan olağanüstü toplantısını yarın gerçekleştireceğiz. Katılım bildiren ülke sayısı 30. Bu, İKÖ tarihinde olağanüstü bir sayı. Toplantıda İKÖ'nün İsrail saldırılarına yönelik tavrını dünyaya duyuracağız." dedi.

İsrail'in Gazze katliamına da değinen Toptan, "Gazze'de insanlık dramı devam ediyor. Amansız saldırılarda çocuklar ve siviller ölüyor. Kuşku yok ki Türkiye bu konuda elinden geleni yapmaktadır. Biz de bu olağanüstü toplantı çağrımızla bunu bir kez daha gösterdik. Hükümet, parlamento ve muhalefet olarak olağanüstü gayret içindeyiz. Gayretlerimiz yalnızca saldırıların durdurulmasına yönelik değil, saldırılardan sonra da sorunlar devam edecek. Yarınki toplantıda alacağımız en önemli kararlardan biri de bu yönde olacak." şeklinde konuştu.

Olayın sadece İsrail'in saldırıları olmadığını; Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını aktaran Toptan, sorunun yalnızca İslam ülkelerinin değil, bütün dünyanın sorunu olduğunu ifade etti.

cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,259 µs