En Sıcak Konular

MHP'li başkan istifa etti teşkilat karıştı

13 Ocak 2009 21:37 tsi
Turgutlu’ya bağlı Urganlı beldesinde iki dönemdir MHP’den Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mesut Yalım, düzenlediği basın toplantısı ile partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasını noter kanalıyla partisine gönderdiğini belirten Yalım, Manisa Milletvekili Ahmet Orhan’ın altı ay önceden Akçapınar Köyü’nden birine kendisinin bitirilmesi için talimat aldığını ve bu kişinin kendisine bunu itiraf ettiğini iddia ederken; istifasında bu süreçte gerek genel merkez, gerek il, gerekse ilçe teşkilatından hiç aranmadığını, belediye başkan aday adayı olduğu Turgutlu adayı açıklandığı günü de cep telefonuna gelen “bugün toplantı var” şeklinde bir mesaj ile öğrenmesinin etkili olduğunu söyledi.

 “13 yaşında ülkü ocaklarıyla tanışıp, 12 Eylül sonrası MÇP, 1985 MHP il yöneticiliğiyle devam edip, 1999 yılından 2009 yılına kadar belediye başkanlığını yaptığım MHP’den istifa ediyorum.”şeklinde başlayan yazılı basın açıklamasında Yalım şunları belirtti; “2007 Temmuz genel seçimlerinde MHP milletvekilliği adaylığını düşündüm. Genel Merkez şahsıma bakış açısının olumlu bulmadığından aday olmadım. Fakat MHP’nin başarılı olması için büyük mücadele verdim ve neticede 3. sıra milletvekili adayı Sayın Ahmet Orhan’ın seçilmesinde büyük katkılarım kamuoyunun malumudur. Siyaset ve belediye başkanlığını tecrübem ve MHP’ye olan sadakatime inancımdan Turgutlu belediye başkanlığına aday adayı oldum. Genel merkezimizin ve Milletvekili Sayın Ahmet Orhan’ın takdirlerini tabandan gelmeyen ve tabanın sesi olacağına inanmadığım Av. Turgay Şirin’i göstermesini kabullenemedim ve MHP’ye faydalı olmayacağı inancını taşıdığım gibi, MHP içinde parti içi demokrasi anlayışının yerleşmeyeceği kanaatim ağırlıklı olduğundan MHP’den istifa ediyorum.”

 “Urganlı kasabasındaki gelişmelerde çok önceden belediye başkanlığım devam ederken  Sayın Milletvekilinin, Halil Daşkan ile irtibata geçmesi ve daha ortada seçim atmosferi olmadığı halde aday arayışı ve altımı oyma gayretlerini tespit ettim.”şeklinde sözlerini sürdüren Yalım, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Urganlı’da MHP ve adayını desteklemeyeceğini belirterek, “Süreç, 17 Şubat 2009’a kadar aday başvurularının son gününe kadardır. Bu süreçte değerlendirmelerimi yapıp, gerekirse bağımsız adaylığımı ilan edip, kasabamda yarım kalan hizmetlerime de devam etme arzusundayım.”şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs