En Sıcak Konular

Ergenekon zanlısına davul-zurnalı karşılama

13 Ocak 2009 20:44 tsi
Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve serbest bırakılan eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Çelik memleketinde davul zurnalarla karşılandı, kurban kesildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında geçen hafta diğer iller ile birlikte Sivas’ta yapılan operasyonda gözaltına alınan ve İstanbul’da sorgulandıktan sonra serbest bırakılan eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Çelik, memleketinde davul zurna ile kurban kesilerek karşılandı.
Kentte yapılan ve 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonda soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün isteği üzerine eski Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut ve Sivas Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz Güler’e suikast yapacağı ileri sürülen Ersin Gönenci ile birlikte İstanbul’a gönderilen Bekir Çelik, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer iki zanlı ise tutuklandı.
Bekir Çelik, kardeşine ait özel otomobil ile İstanbul’dan Sivas’a döndü. Annesinin de eşlik ettiği Çelik için Sivas’ta karşılama töreni yapıldı. Bazı yakınları ve arkadaşları tarafından Yıldızeli İlçe girişinde karşılanan Bekir Çelik için kent girişindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde de davul zurnalı karşılama yapıldı. Otomobilinden inen Çelik, kendisini karşılamaya gelenler ile kucaklaştı. Daha sonra 8 yaşındaki oğlu Alparslan’ı kucağına alarak öptü. Türk bayrakları ile süslü yaklaşık 40 araçlık bir konvoy ile kente giriş yapan Bekir Çelik’in, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki evinin önünde de coşku hakimdi. Çelik için evinin önünde kurban kesildi. Oturduğu apartmana ise büyük bir Türk bayrağı asıldığı görüldü. Çelik burada da kendisini karşılayanlar ile kucaklaştı.

-YANLIŞ İŞLERDE İŞİMİZ OLMAZ-

Çelik evinin önünde yaptığı açıklamada, “Allah Türk milletinin ve doğrunun yardımcısı olsun. Davayla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Sivas ve İstanbul Emniyeti’nde 4-5 gün gözaltı sürecimiz vardı. Emniyetin fiziki açıdan bu seviyeye geldiğini bilmiyordum. Bu büyük millet, bu yiğit, çilekeş millet buna layık. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buraya beni karşılamaya gelen insanler beni benim kadar tanıyan insanlar. Bizim yanlış işlerle işimiz olmaz. Olmayacak da. Ocakta (Ülkü ocakları) birlikteyken yavan ekmek yediğimiz insanlar var burada. Biz o gün tenezzül etmedik ki yanlışa, bugün tenezzül edelim. Feleğin çarkı işte. Bazen oluyor. Başa gelen çekiliyor” dedi. Çelik, dava hakkında soruşturma devam ettiği için her hangi bir şey söylemek istemediğini ifade etti.
Bir süre evinde hasret gideren Bekir Çelik, daha sonra kentte kısa bir tur attıktan sonra 2 gün önce ölen amcasının cenaze evine taziye ziyaretinde bulunmak için Kangal’ın Alacahan Beldesi'ne hareket etti.
Geçen hafta yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile bağlantılı oldukları iddia edilen Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci tutuklanırken, diğerleri serbest bırakılmıştı. Zanlılarla birlikte tabanca, el bombası, ruhsatsız av tüfekleri ile çok sayıda döküman ele geçirilmişti. Serbest bırakılan zanlılardan Bekir Çelik’te ise kalem silah ele geçirilmişti.

dha



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,164 µs