En Sıcak Konular

YARSAV Başkanı'na suç duyurusu

13 Ocak 2009 20:16 tsi
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

Özgür Eğitim-Sen, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukatıyla Sultanbeyli Adliyesi'ne gelen Özgür Eğitim-Sen Basın Yayın ve Dış İlişkiler Sekreteri Ufuk Coşkun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırılmak üzere, suç duyurusu dilekçesini müracaat savcılığına verdi.

Dilekçede, ''YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, soruşturması ve kovuşturması devam eden Ergenekon terör örgütü davasına yönelik, halkı kin, nefret ve ayrışmaya sürükleyecek söz ve eylemleri, adil yargılamayı etkilemeye yönelik açıklamaları söz konusu olmuştur'' denildi.

Dilekçede, Eminağaoğlu'nun açıklamalarıyla ''görülen davanın mahiyeti ve seyri hakkında yargıyı etki altına almaya, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye teşvik ve halk arasında kin ve nefret oluşturmaya yönelik'' suç işlediği öne sürüldü.

Hükümetin, duyarlı medyanın, güvenlik güçlerinin ve yargıçların hedef gösterildiği savunulan dilekçede, Eminağaoğlu hakkında soruşturma yürütülerek, Türk Ceza Kanunu'nun ''Bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hakim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'' hükmünü öngören 288. maddesi uyarınca dava açılması istendi.

Coşkun, dilekçeyi savcılığa verdikten sonra, adliye önünde yaptığı açıklamada, ''YARSAV Başkanı, yaptığı açıklamayla Ergenekonculara tam destek vermiştir. Bunu Özgür Eğitim-Sen olarak, içimize sindirmemiz mümkün değildir. Ergenekon davasının, sonuna kadar gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu süreci baltalamaya çalışan, davayı sulandırarak, kamuoyunun dikkatini başka yerlere çekmeye çalışan kesimleri de kınıyoruz'' diye konuştu.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs