üstüm olamaz' | " /> üstüm olamaz' | "/>

En Sıcak Konular

'Küçük benim üstüm olamaz'

13 Ocak 2009 19:18 tsi
'Küçük benim üstüm olamaz' Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan emekli Org. Kemal Yavuz'a sorulna sorular ve cevapları oldukça ilginç. Mesela Veli Küçük'le ilgili söyledikleri. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ için söyledikler

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan emekli Orgeneral Kemal Yavuz savcılara, TSK'nın hiyerarşik yapısından bahsedip, "Benden 8-10 sene sonra mezun olmuş bir kişinin mahiyetinde görev almam mümkün değil" dedi.

Ergenekon soruşturmasının 8. dalgasında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan ile birlikte televizyonda "Gerçekler" adlı programı hazırlayıp sunan emekli Orgeneral Kemal Yavuz Ergenekon'un son şok dalgasında gözaltına alındı. Sevkedildiği savcılıkta tam iki saat boyunca ifade veren emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un ifade vermekten çok savcıları Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapısı hakkında bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

Emniyet ve savcılık sorgusu sırasında oldukça yorulan ve evinde inzivaya çekilen Emekli Orgeneral Kemal Yavuz'a savcılık sorgusunda tıpkı emekli Orgeneral Tuncer Kılınç gibi devam etmekte olan Ergenekon davasının tutuklu ve tutuksuz sanıklarını tanıyıp tanımadığının sorulduğu öğrenildi. Yavuz'un bu soruya asker kökenli zanlıları meslekten tanıdığını ancak hiçbiri ile birlikte aynı yerde çalışmadığını, diğer sanıkları ise medyadan tanıdığını söylediği belirtildi.

VELİ KÜÇÜK'ÜN ALTINDA OLAMAM

Emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un iki saat süren savcılık sorgusu sırasında, kendisine herhangi bir suçlama yapılmadığı, Yavuz'un savcıları Türk Silahlı Kuvvetler'in yapısı hakkında bilgilendirdiği belirtildi. Kemal Yavuz'un Ergenekon soruşturmasını medyadan izlediğini belirttiği ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri geleneği içinde hiyerarşik bir yapı vardır. Örneğin benden 7-8 veya 10 sene sonra mezun olmuş bir kişinin mahiyetinde görev almam mümkün değildir. Veli Küçük eğer bu örgütün lideriyse benim onun altında olmam hiyerarşik olarak mümkün değil. Zaten TSK'da hiyerarik yapı dışında bu tarz bir örgütlenme olması da mümkün değildir."

"ŞU ANDAKİ GENELKURMAY BAŞKANI BENİM ELİMİ ÖPER"

Emekli orgeneral Kemal Yavuz'un, askeriyede hiyerarşik yapıyı anlatırken savcıları ilginç bir önek verdiği de belirtildi Yavuz'un Harp Akademileri'nde öğretmenlik yapması ve yaşça büyük olması nedeniyle şu andaki Genelkurmay Başkanının kendisini gördüğünde elini öpeceğini belirttiği de öğrenildi.

haberturk



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,965 µs