En Sıcak Konular

Erdoğan'ın kendini tutamadığı an...

13 Ocak 2009 17:48 tsi
Erdoğan'ın kendini tutamadığı an... Başbakan Erdoğan, İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlileri ziyaret etti. Gördüğü manzara karşısında duygulanan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Emine Erdoğan da Cumartesi günü dünya liderlerinin eşlerinin katıldığı İstanbul'daki Filistin zirvesinde konuşma yaparken gözyaşlarına engel olamamıştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarında yaralanarak Türkiye'ye getirilen Filistinlileri, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Erdoğan, ağırlıklı ortopedi, genel cerrahi ve yanık ünitelerinde tedavi altına alınan yaralılar hakkında, doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan bazı hastaların anlattıkları ve yaralarını görünce gözyaşlarını tutamadı.  
Hastaneden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, yaralıların durumuna ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz 10 yaralıyı, gönderdiğimiz ambulans uçağımız, refakatçileri ile birlikte aldı, geldi. Aslında bu ambulans uçağımız 40 yaralıyı, refakatçileri ile beraber alıp gelmeye müsait uçağımız, ona göre hazırladık. Hatta giderken ilaç götürüp, daha sonra hastaları getirme noktasında... Fakat şu ana kadar maalesef yaptığımız bütün görüşmelerde daha fazla hasta alabilme imkanı olmadı. Fakat sürekli irtibatlarımız devam ediyor. Daha fazla yaralı getirebilme noktasında, temenni ederiz ki oradaki yaralıları buraya sevk noktasında o imkanları yakalayalım.
 
FOSFOR BOMBALARIYLA YANMIŞLAR


Şu anda yaralılar genelde, zannediyorum ki bu fosforlu bombalar neticesinde daha çok yanık, bunun yanında şarapnel parçaları ile yaralanmış olanlar, bomba neticesinde yaralanmış olanlar. İçlerinden bir tanesinin neredeyse iki bacağının bele yakın bir noktada kesilmiş vaziyette. Bunların yanında bel, boyun, buralardan aldıkları şarapnel, mermi gibi şeylerden dolayı felç olmuş durumda olanlar var. Gerçekten bunlar genç çocuklar. Bu durumları da var. Şu anda 10 yaralı ile sağolsun arkadaşlarımız en iyi şekilde ilgileniyorlar. Bu süreç, buradaki tedavileri bitene kadar devam edecek. Refakatçileri ile aynı hassasiyet içinde, onları da burada misafir edeceğiz, hastalarının yanında kalıyorlar.
Mısır'daki temaslarımızı aynı şekilde Dışişleri kanalı ile devam ettiriyoruz, bu süreç de devam edecek.”


Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,380 µs