En Sıcak Konular

Obama'ya sürpriz danışman

13 Ocak 2009 17:12 tsi
Obama'ya sürpriz danışman Beden dili ve iletişim uzmanı İlhan Doğan, Obama'nın kültürlerarası iletişim danışmanlığını yapacağı bildirildi.

Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinde "Riccon" adıyla tanınan beden dili ve iletişim uzmanı İlhan Doğan, seçilmiş başkan Barack Obama'nın kültürlerarası iletişim danışmanlığını yapacak.

Geliştirdiği beden dili tekniğiyle İsviçre ve Avrupalı birçok yönetici, sanatçı ve siyasetçiye iletişim dersleri sunan George Clooney gibi sanatçılara eğitim veren Doğan, Obama'ya danışmanlık yapacağını kaydetti. ABD Dış Politika Danışmanlar Kurulu'nun yüzde 80'nin Amerikalı ve yüzde 20'nin İsviçre, Çin ve Güney Afrikalı üyelerden oluştuğunu söyleyen Doğan, kendisinin bu görevde tek Türk ve Müslüman asıllı kültürlerarası iletişim danışmanı olduğunu açıkladı. Bu görevi her iki yıl da bir yeni anlaşma ile dört yıl boyunca yürütecek olan Dogan, yazıları istek üzerine yazılı ve gizli olarak gönderecek.

Yaptığının politik anlamda Obama hükümetinin icraatları ile hiçbir bağlantısının olmayacağını altını çizen İlhan Doğan, "Bu projede benim görevim sadece işimi düzgün yapmak olacak" dedi. Üç ayda bir Amerika'ya gidecek olan Doğan, kültürlerarası danışmanlık misyonunun büyük bir bölümünü saha calışmalarında geçireceğini söyledi.
Ayrıca, Doğan kendisinin bu göreve seçilmesinde "ACCENT" çatısı altında gerçekleştirdiği eğitim programlarının ve uluslararası eğitim çalışmalarının önemli katkısı olduğunu açıkladı. Bu göreve seçilmesini kendisi için sürpriz bir gelişme olduğunu ifade eden Riccon, "Mutlu oldum" dedi.

Riccon İlhan Doğan "sözsüz iletişimde" başarılı olduğu kadar başta Afrika ülkeleri olmak üzere Rusya, Romanya ve Bulgaristan'da UNICEF ve Kızılhaç önderliğinde gerçekleşen birçok yardım projelerini başarıyla üstlendi. Afrika'da yaptığı eğitim seferberliği çalışmalarıyla Lüksemburg, İsviçre ve Güney Afrika'da "Yılın Adamı" ödüllerine layık görüldü. Türkiye'de ise kimsesiz ve sokak çocukları adına yardım projelerini yürütüyor.

(CİHAN)




Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,475 µs