En Sıcak Konular

Sivas havalanı hava trafiğine açıldı

0 0 0000 00:00 tsi
Sivas Havaalanı, 8 aylık genişletme çalışmalarının ardından yeniden hava trafiğine açıldı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker katıldı.

Şener, törende yaptığı konuşmada, içinde yaşanılan çağı iyi okuyamayanların, yok olmaya mahkum olacağını ve değişimi yönetemeyenlerin geleceklerinin parlak olamayacağını söyledi. Türkiye'nin bütün kentleri ve 73 milyonluk nüfusuyla güçlü olması için koşulların iyi yönetilmesi gerektiğini kaydeden Şener, Sivas'a uçuşların yeniden başlamasının kenti dünyaya bağlamanın önemli bir adımı olduğunu vurguladı. Sivas'ın dünyaya açılması gerektiğini ilk günden bu yana savunduklarını anlatan Şener, ekonominin canlanması için bunun gerekli olduğunu belirtti.

Kentte demiryolu ulaşımı konusunda da projelerin devam ettiğini kaydeden Şener, Hızlı Demiryolu Projesi'ni 2007 yılı yatırım programına koyacaklarını söyledi. Avrupa'dan Tiflis'e uzanan hızlı demiryolu ulaşımının Sivas'tan geçtiği günlerin de yaşanacağını da belirten Şener, demiryolu ulaşımı konusundaki projelerin bir iki yılda çözülemeyeceğini kaydetti.

 Hükümetin bu konuda kararlı olduğunu vurgulayan Şener, hızlı demiryollarını Türkiye'ye yayacaklarını ve yaygınlaştıracaklarını söyledi. Şener, Avrupa'dan Kars'a uzanan güzergahın, duble yollarla tamamlanmasının da hükümetin temel hedeflerinden birisi olduğunu belirtti.

Sivas'ta AK Parti iktidarı öncesinde hiç duble yol bulunmadığını hatırlatan Şener, bugün 240 kilometre uzunluğunda duble yol yapıldığını kaydetti. Hava ulaşımının önemine de dikkat çeken Şener, dünyayla irtibatın hava ulaşımını güçlendirmekten geçtiğini belirtti. Sivas Havaalanı'nın 1950'li yıllarda inşa edilmesine rağmen uçuşların düzenli olarak yapılamadığına dikkati çeken Şener, artık THY'nin haftada 4 gün Sivas'a sefer düzenleyeceğini bildirdi. Sivas Havaalanı'nın uluslararası trafiğe açılması gerektiğini de belirten Şener, bunun Frankfurt-Sivas seferleriyle başlayabileceğini kaydetti. Şener, Sivas Havaalanı'ndaki pistin Türkiye'nin en geniş ve en uzun pisti olduğunu, bu nedenle Sivas'ın bir marka haline geldiğini sözlerine ekledi.

Haber: Haber 7



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,977 µs