En Sıcak Konular

Ergenekon'u ciddiye almayanlar ne istiyor?

13 Ocak 2009 16:59 tsi
Ergenekon'u ciddiye almayanlar ne istiyor? Yalçın Küçük'ün tutuklanmasını da mı "öteki güçler" ayarladı? O kadar savcı, o kadar hakim bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin altına bomba koymak için mi Yalçın Küçük'ü sudan sebeplerle mi tutukladı yani... Buna gerçekten inanıyor musunuz? Ali A

Onlara göre Yalçın Küçük'ün adının geçtiği bir soruşturmanın "ciddi" olarak ele alınması mümkün değilmiş.. Daha önce de bu kişiler Sisi ve Nurseli İdiz'in sorgulanması nedeniyle Ergenekon'u ciddiye almayacaklarını söylemişlerdi... Bu kadar çok ismin içeri alınıp, sorgulanıp, serbest bırakıldığı soruşturmaya güvenilmezmiş! Yalçın Küçük tutuklandı ne olacak şimdi! Hani alay ediyordunuz...

Yalçın Küçük'ün tutuklanmasını da mı "öteki güçler" ayarladı? O kadar savcı, o kadar hakim bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin altına bomba koymak için mi Yalçın Küçük'ü sudan sebeplerle mi tutukladı yani... Buna gerçekten inanıyor musunuz?

Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve diğerleri tutuklanıyorsa birtakım ciddi kanıtlar olması gerekmez mi? Bazıları tutuklanıyor bazıları tutuklanmıyorsa bunun bir nedeni olması gerekmez mi? Bu kadar tutuklan insana, bu kadar tutuklama süresine rağmen davanın altından bir şeyler çıkmazsa bazıları bunun bedelini de ödemeye hazırdırlar değil mi?

Tarafsız, demokrasiden, insan haklarından yana birine (ya da MEDYAYA) düşen görev, soruşturmanın, korkusuzca, baskılardan uzak ve de hukuka uygun bir şekilde yapılmasını, davanın aynı şekilde görülmesini istemek ve sağlamaktır değil mi? O halde niye bu ciddiye almama, niye bu alay?

Gerçekten soruyorum... Neden? Deniz Baykal'ın yönetiminde Ergenekonlar'ın ve Ergenekoncular'ın soruşturulmayıp da beslendiği bir Türkiye mi arzunuz? Gerçekten mi? Niyetiniz buysa, kusura bakmayın ama sizi artık ciddiye almam mümkün değil...

Hatta davanın sonunda bir şey çıksa da çıkmasa da... Bilmem anlatabildim mi? Anlatamadıysam tekrar sorayım: Arzunuz Deniz Baykal'ın yönetiminde Ergenekonlar'ın soruşturulmayıp beslendiği bir Türkiye mi?

Gündem çarpıtma mı? Buyur!

Ergenekon'un 10'uncu dalgasının aniden ortaya çıkmasını AKP'nin gündemi çarpıtmasına yoranlar var.

BİR: Neymiş efendim AKP gündemin Gazze'ye kaymasından rahatsızmış o yüzden Ergenekon dalgası yaratmış...

İyi de biraz düşünün!

Gündemin Gazze'den başka yöne kayması AKP'nin işine mi gelir yoksa aleyhine mi çalışır? Aleyhine çalışacaksa niye Başbakan ve eşi Emine Erdoğan Gazze'deki İsrail işgaline açıktan açığa karşı çıkıyorlar? Niye polis (Değerli Celalettin Cerrah lütfen uyuma, FSM köprüsü girişine sahip çık!) Gazze'deki İsrail kuşatmasını protesto eden gruplara son derece hoşgörülü davranıyor.

İki üç saat İstanbul trafiğinin aksatmalarına göz yumuyor?

İKİ: Neymiş efendim ekonomik kriz varmış, o yüzden gündemi çarpıtmak gerekiyormuş yoksa işler AKP'nin aleyhinde gelişiyormuş... Yahu ekonomik kriz medyanın gündemi mi yoksa gerçek gündem mi?

İflaslar, işten çıkarmalar, daralan talep, moral bozukluğu medyanın gündeme getirdiği bir şey mi?

Yoksa gerçek gündem mi? Sanki dünyada kriz yok, Türkiye'de kriz yok da medya gündem yapmayınca kimse bir şey hissetmeyecek!

SONUÇ: Ne olur Ergenekon soruşturmasını önemsemeyeceğim, küçük göstereceğim, okurlarıma istediklerini vereceğim diye kendinizi komik duruma düşürmeyin! Gündem Ergenekon! Eğer görmek istemiyorsan görme ama hiç olmazsa uçma gel biraz yere kon! (Biraz şairane oldu ama ne yapayım bazıları ancak bundan anlıyorlar!)

Çekirgelik

 En kötü bir kitabın bile son sayfası vardır: Son sayfa! (Bernard Show)

Ali Atıf Bir - Bugün

 



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,940 µs