En Sıcak Konular

Ergenekon nasıl çökertilir?

13 Ocak 2009 15:43 tsi
Ergenekon nasıl çökertilir? İtalyan Ergenekonu'nu çökerten savcı anlatıyor

Ergenekon örgütünün yapısına dair onlarca makale ve köşe yazısı çıkıyor her gün ama hala tartışmalar Ergenekon var mı yok mu üzerinden kurgulanıyor. Oysa örgütün varlığı artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı, Türkiye bu kanundışı yapılanmadan nasıl temizlenir onu tartışmalı. Bunu başarmak için de yalnız değiliz. Daha başka coğrafyalarda, zamanında buna çok benzeyen örgütlenmeler, devlet iradesiyle adaletin önüne konmuştu. İtalya başarmıştı.

Hayykitap, İtalyan gladiosunu çökerten savcının "kararlı öyküsünü" Türk aydınlarının görüşleriyle birleştirerek "alanında tek" olan bir kitap yayınladı. İşte "Biz de başarabilir miyiz? Ergenekon’dan çıkabilir miyiz?" diye soranlara "Evet" yanıtı veren, işte size üç maymunu oynayanların gözlerini, kulaklarını açacak bir kitap: Ergenekon Nasıl Çökertilir?

Derin devletin derinliklerine “kısa ve öz” bir yolculuk...

Bu kitapta İtalyan Gladio'sunu çökerten efsane savcı Felice Casson yaşadıklarını, İtalya’yı ölümcül bir virüs gibi saran derin yapılanmayı adım adım nasıl bitirdiğini anlatıyor. Türkiye için “hayati” önem taşıyan önerilerde bulunuyor. Casson, gizli eğitimleri, özel eylemleri, Amerikan gizli servisinin parmağını, neo-Nazi faşistlerle mafya bağlantısını, “hür” basının, şeffaflığın ve halkı bilgilendirmenin önemini detaylarıyla aktarıyor bizlere. Türkiye’nin “stratejik bir fermuar” olduğunun altını çiziyor.

“Ergenekon Nasıl Çökertilir?” kitabında derin yapılanmanın Türkiye ayağını, yaşanan tecrübeleri, bunun kökenlerini ve çözüm önerilerini ise Ali Bayramoğlu, Hasan Cemal, Ergin Cirmen, Cengiz Çandar, Yasemin Çongar ve Ömer Laçiner aktarıyor.

Evet derin devlet üzerine çok şey söylendi. Fazla derin ve anlaşılmaz şeyler... Bu noktada derin devleti bizzat görmüş, yaşamış, sorgulamış, üzerine gitmiş, çökertmek için stratejiler geliştirmiş ve sonunda başarılı olmuş bir İtalyan savcının deneyimleri ile bu konuyu mesele edinmiş Türk aydınlarının fikirleri anlamlı ufuklar açıyor.

Devletin derinlerine yapacağınız bu yolculuk için sizleri şimdiden uyarıyoruz. Bunları okuduktan sonra  "tüm bunlar biliniyor da neden hala bu yapılar çökertilmiyor" diye fena halde rahatsız olacaksınız? Ama sakin olun! Yalnız değilsiniz…

Felice Casson kimdir?

İtalyan hukukçu ve politikacı Felice Casson 5 Ağustos 1953’te Venedik’te dünyaya geldi. Casson, “Operation Gladio” kapsamında, İtalya’da soğuk savaş döneminde kurulan anti-komünist kontrgerilla hareketi “Gladio”yu ortaya çıkaran ve çökerten savcıdır. Gladio, ordudan bağımsız fakat paralel olarak, sivil (mafya bağlantılı) ve askeri kişiler tarafından oluşturulmuş bir derin devlet yapılanmasıdır.



Bu haber 1,310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs