'Harbe mi gidiyoruz' | " /> 'Harbe mi gidiyoruz' | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Harbe mi gidiyoruz'

13 Ocak 2009 15:24 tsi
Erdoğan: 'Harbe mi gidiyoruz' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ergenekon soruşturmasına da partisinin grup toplantısında yer verdi. Erdoğan'ın konuşması şöyle oldu:

"Ortada devam eden bir mahkeme var. Savcılarımız bağımsız bir şekilde çalışıyor. Pazar günü ifade ettim. Esasen hükümet olarak da bize düeşn hukuk kurallarının en sağlıklı biçimde işlemesine yardımcı olmak. Emniyet adaletin verdiği görevleri yerine getirirken birileri bundan neden rahatsız oluyor anlamıyorum. Yargı, yürütme, yasama birbirine müdahale edemez.

Biz karanlıkları aydınlığa kavuşturma gayreti içinde olduk. Biz mafyalarla mücadele edeceğiz dedik. Bu intikam hırsına dayalı değil. Ama bazıları başta anamuhalefet sonra yavru muhalefet bunun intikam hırsından kaynaklandığını söylüyor. İnsan biraz insaf eder. Çukurlardan çıkan silahlar, haritalar ne? Bu planlar neyin nesi? Bu konuda yargı yürütmeye görev vermiş yürütme de meydana çıkarmışsa bizim polisimizi, jandarmamızı alkışlamanız lazım.

Çukurlardan çıkanlara bakıyoruz. Bu ne? Lav silahlarından mermilere bulundu! Harbe mi gidiyoruz? Bu konuda çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kutluyorum. Birilerinin bu işin üzerine gitmesi gerekiyordu. Bu işin üzerine gidenleri kutluyorum! Kuru hamasetle çözülmez bu işler. Çok şey sümen altına gitti. Bunları bize yaşattılar. Bu konudaki hassasiyetimizi koruyoruz. Türkiye adalet ve emniyet üzerinde kalkınacaktır. Torunlarımıza temiz bir ülke bırakmak istiyoruz. Bunlar, bunun çalışmasıdır. Anamuhalefet partisinin lideri hukuk sürecine müdahale etmek istiyor. Onun hukuk mezunu olduğunu biliyoruz. Herhalde hukukun temel ilkelerini benden daha iyi bilir. Bir dönem geliyor Meclis zabıtlarına bakıyorum, "Çetelerle mücadele edilmeli" diyor ama bir dönem geliyor çetelere avukatlık yapıyor. Bir dönem çetelerin üzerine gidilmesi için soru önergesi veriyor bir dönem bunlara "ıvır zıvır" diyor. Neden korkuyorsunuz sayın Baykal? Telaş etmenize gerek yok. Anadolu'da güzel bir laf var "Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz" Olay bu kadar basit. Bazı isimlerle gönül bağınız olabilir. Bu ülkenin savcısı soruşturmasını yapar. Hiç telaş etmeyin. Mahkemeler üzerinde siyasi baskı oluşturmayın. Gelin siz de bu ülkenin mahkemelerine, savcılarına güvenin."
 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs