Dünyayı şok edecek diyalog ! | " /> Dünyayı şok edecek diyalog ! | "/>

En Sıcak Konular

Dünyayı şok edecek diyalog !

13 Ocak 2009 14:58 tsi
Dünyayı şok edecek diyalog ! Olmert'in, Bush'u son anda arayarak BM'deki oylarını değiştirdiği ortaya çıktı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkes kararına yönelik oylama yapıldığı sırada ABD Başkanı George Bush'u arayarak son anda kararını değiştirttiği bildirildi. Olmert aradığı sırada konuşma yapmakta olan Bush'un konuşmasını yarıda keserek İsrail Başbakanı ile görüştüğü ve Güvenlik Konseyi'nde ABD adına oy kullanacak olan Dışişleri Bakanı Rice'a İsrail aleyhinde oy kullanmaması emrini verdiği belirtildi. Söz konusu kararı hazırlayan kişi olan Rice'ın ise kendi kararına "hayır" oyu vermesinin, kendisini "utanç içinde bıraktığı" ifade edildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesinden 14'ü, geçtiğimiz hafta Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda İsrail'in saldırılarını durdurmasını öngören BM kararı için lehte oy kullanırken, ABD ise aleyhte oy kullanmış ve karar kabul edilmemişti.

ABD'nin bu karara nasıl aleyhte oy verdiğinin açıklaması ise İsrail Başbakanı Ehud Olmert'ten geldi. Olmert, ABD'nin Birleşmiş Milletler'de İsrail için aleyhte oy kullanması için Başkan George Bush'u telefonla aradığını söyledi. Olmert, dün yaptığı bir açıklamada BM Güvenlik Konseyi'nin oylamasından önce Bush ile görüşmek istediğini belirtti.

OLMERT: UMRUMDA DEĞİL...

İsrail Başbakanı Olmert, "Dışişleri bakanını (Rice), sebebini bizim de anlamadığımız bir şekilde, BM kararından yana oy kullanmak istediğini gördüğümüzde Başkan Bush'u aradım. Ama bana Philadelphia'da konuşma yapmakta olduğunu söylediler" dedi. Bunun üzerine "Umurumda değil, onunla hemen konuşmam gerek" diye tepki gösterdiğini aktaran Olmert, Bush'u ise İsrail'in "eşsiz" bir dostu olarak niteledi.

BUSH'UN KARARDAN HABERİ YOKMUŞ!

Ardından Bush'u konuşma yaptığı podyumdan çıkararak bir odaya aldıklarını ve kendisiyle görüştüğünü kaydeden Olmert, "Kendisine 'Bu karardan yana oy kullanamazsınız.' dedim. O da bana 'Dinle. Onun (karar) hakkında bir bilgim yok, kararı görmedim. Cümlelere aşina değilim' dedi" diye konuştu.

BUSH, OLMERT'E O KADAR GÜVENİYOR Kİ!..

Olmert de bunun üzerine Bush'a "Ben aşinayım. Karardan yana oy kullanamazsınız" dediğini aktardı. Olmert, ardından yaşananları ise şöyle anlattı: "Dışişleri Bakanına emir verdi ve Rice, kendi hazırladığı, organize ettiği ve anlattığı karardan yana oy kullanmadı. Kendi düzenlediği karardan geri çekildi ve biraz utanç verici durumda kaldı"

CİHAN



Bu haber 976 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,733 µs