iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Gazprom helikopterini UFO mu düşürdü?

13 Ocak 2009 12:25 tsi
Gazprom helikopterini UFO mu düşürdü? Kremlin'in adamlarını 'iyi saatte olsunlar' öldürdü! iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Haberin Türkiye’ye ilk yansımasının tarihi 10 Ocak. Şöyle: “Rus gaz devi Gazprom'a ait, içinde 13 kişinin bulunan bir helikopterin Rusya'nın Altay bölgesinde kaybolduğu bildirildi.”

Sonra devamı geldi; “Rusya'nın Altay eyaletinde, içerisinde üst düzey devlet memurlarının bulunduğu Mi-8 helikopteri kayboldu. Helikopterde 11 kişinin bulunduğu, verilen bilgiye göre aralarında yerel hükümetin üyeleri, Rusya Federasyonu devlet başkanının devlet duma'sındaki özel temsilcisi Aleksandr Kosopkin de bulunmaktadır.

Ayrıca Altay Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve Altay Cumhuriyetinin Federasyon Temsilcisi Anatoli Bennıh, Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Kanin de helikopterde bulunuyordu.”

Nihayet: “Kremlin yetkilisi dahil 8 ölü. Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in parlamentodaki temsilcisi Aleksandr Kosopkin ve Devlet Başkanlığı İç İşleri Bölümü Başkan Yardımcısı Sergey Livişin’in de bulunduğu, Gazprom’a ait helikopter Sibirya’ya ava giderken düştü. Kazadan kurtulan bir  pilot, eksi 35 derece havada ve karlı dağlarda 40 km yürüyerek, Kazakistan sınırına vardı.”

Buraya kadar...

Sonra ilgili haberler bitti. Ava giden helikopterin neye avlandığı bilinmiyor. Dünyada ve Türkiye’de konu zaten hiç ilgi görmedi, kısa sürede unutulup gitti. Kremlin’de ise meselenin nasıl görüldüğü meçhul.

Devlet Başkanı Putin’in-biraz geçmişinden de kaynaklanan-ikircikli kişiliğine bakarak, konuyu enine boyuna incelettirdiğine şüphe yok. Ama mâlum Rus gelenekleri. Ser var, sır yok.

Gazprom helikopterinin düşüşünün zamanlamasında ilk akla gelen paralel olay, Ukrayna-AB ve Rusya arasında hayli gerginlikten sonra aşılan meşhur doğalgaz meselesi.

Aslında tam olarak çözülmüş değil. Rusya ile Ukrayna arasındaki uzlaşmazlık aynen devam ediyor. Ama, Ukrayna üzerinden AB’ye giden doğalgaz meselesi çözüldü. Yani AB gazını alıyor, Rusya veriyor ama Ukrayna ortada.

Moskova’nın Avrupa ülkelerine yönelik enerji şantajı olarak değerlendirilen bu gelişme, hayli stratejik ve bölgesel dengeleri ilgilendiren bir boyut. Ama zamanlama açısından düşen helikoptere denk düşüyor.

Bir diğer kritik bilgi de, kazada hayatını yitiren Aleksandr Kosopkin ile ilgili. Kosopkin,  Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in parlamentodaki temsilcisi!

Yani hayli üst bir makam. Ama başka denklemler de var.  Bilindiği gibi Dimitri Medvedev’e Devlet Başkanlığı görevini devreden Putin, aynı koltuğa geri dönmeyi planlıyor.

Ancak bunun için Rus anayasasının değiştirilmesi gerekiyordu. Bu yapıldı. Nasıl? Başkanlık süresi altı yıla uzatıldı. Ancak bu kanun Medvedev’i kapsamadı. Yani görev süresi bittiğinde Putin 6 yıllığına yeniden Devlet Başkanı olacak.

İşte bu stratejik anayasa değişim paketini “Devlet Duması”na sunan kişi Aleksandr Kosopkin’di! Kosopkin’in hayatını yitirmesi, veya “ikircikli” kişiler tarafından dillendirilen biçimiyle “ortadan kaldırılması” nasıl bir mesaj taşır?

Diğerleri...

Kazada (!), hayatını yitiren diğer yetkililer de önemli. Örneğin Devlet Başkanlığı İç İşleri Bölümü Başkan Yardımcısı Sergey Livişin! Güvenlik ile ilgili üst düzey bir bürokrat Livişin. Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Kanin de helikopterde bulunuyordu.

Keza, hedefin Altay Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve Altay Cumhuriyeti’nin Federasyon Temsilcisi Anatoli Bennıh olduğu da düşünülebilir! Kafkaslar’dan Ortaasya’nın derinliklerine yansıyan küresel güç çekişmelerini anımsamak yeterli.

Bu olay aynı zamanda, artık ne denli bağ kurulur bilinmez, Rusya-Gürcistan Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan ve kaza zamanlaması ile aynı günlere denk düşen, ABD ile Gürcistan arasındaki stratejik işbirliği anlaşmasına da denk düşüyor.

İntikam: bir başka kaza daha vardı!

Bakalım bu bilgiye ne diyeceksiniz? İyibilgi’nin hafızasından hediye edelim. Altay’da düşen Mİ-8 tipi bir helikopter daha düştü. Ama zamanı ve yeri farklı! 27 Nisan 2008’de, Ukrayna’da düştü o helikopter.

O da Mİ-8’di ve içinde 19 kişi vardı. Hepsi öldü. Bilin bakalım o helikopter kime aitti? Neftogaz’a!? Yani? Yani, Rus Gazprom’dan gaz olan Ukrayna gaz şirketi Neftogaz’a.

Bunlar eş-olay,  eş-zaman bakışları. Bir de eş coğrafya bakışları var. Kaza Altay’da yani Ural-Altay çizgisinde veya daha geniş bir kuş bakışı ile Sibirya’da yaşanıyor.

Bu bölge haylidir küresel ilgi odağı. Ama tüm bunlar helikopter kazasını açıklamakta şimdilik yetersiz. Belki de problemi “iyi saatte olsunlar”a bağlayıp bırakmak gerekiyor.

Böyle yaptığımızda ise 3 Aralık 2008’de iyibilgi’de yer alan tıpkı bu helikopter kazası gibi aynı yerde gerçekleşen bir başka olayı anımsamamak mümkün değil.

O haberin başlığı “1'inci kapıya dönüş: UFO'lar Uralları bastı!, AGARTHA'da ikinci Rus vakası” idi. Belki de bu olayda da kapıları koruyan UFO’ların bir katkısı vardır!

Bakın o günkü haberimizde neler yazmışısız...

Ural Dağları’nda UFO trafiği hızlandı ve Rusya’nın askeri sanayi merkezi olan Urallar’daki Sverdlovsk bölgesini UFO’lar bastı.

Noviy Region Ajansı’nın haberine göre Ural Dağları civarında bir yıl içinde neredeyse her gece, gökyüzünde tanımlanamayan uçan nesneler görülüyor.

Geçtiğimiz hafta Berezovski Kasabası’nda birkaç UFO, halk tarafından filme kaydedildi. Nükleer başlıklı füzelerin büyük bölümünün bulunduğu bölgede uçan UFO’ların, askeri üstlerden kalkan hava araçları olmadığı incelemeler sonucunda kesinleşti.

Eldeki kesin bilgiler, daha doğrusu haber kaynaklarının ulaştırabildiği bilgi bu kadar. Fakat atlanan, daha doğrusu anımsanmayan diyelim, iki önemli nokta bulunuyor.

Bunlardan birincisi, bölgenin (bu tanımdan da geniş bir coğrafya anlamamak lazım. Çünkü tarif edilen alan çok net.) Agartha efsanesindeki merkezi rolü. Efsaneye göre Ural bölgesi, Agartha Kapıları’ndan birini, hatta kimi yorumlara göre birincisini barındırıyor.

Bu bir tür fenomen sayılsa dahi ikinci nokta bundan müstesna. Çünkü bu bölge daha önce çok daha kritik ve önemli bir UFO olayına mesken oldu.

“Rusya’nın Roswell”i sayılan bu vaka, 1968 yılında meydana geldi ve-iddialara göre-fotoğraflarla ve filmlerle dokümante edildi. Nerede? Tam yeri, “Urallar’daki Sverdlosk bölgesi”.

Yani bugünkü olayla aynı. Peki 1968’de olan neydi? Basitçe söylemek gerekirse bir UFO düştü ve Ruslar’ın eline geçti. Vaka dediğimiz gibi tam olarak belgelendi. Bununla ilgili tartışmalar ayyuka çıktı ve hâla da üzerinde duruluyor.

Sayısız resim ve görüntünün bulunması, KGB belgelerinde yer alması da olayın ciddiyetini artırıyor. Yani bu bölgenin UFO’ların ilgi alanında bulunması yeni olmadığı gibi, 1968’den bugüne sayısız (gerçekten rakam bilinmiyor) UFO vakası yaşandı.

Nihayet son olarak da dün, bu bölgenin adeta “UFO baskınına” uğradığı bilgisi gelmeye başladı. Son bir yıl içinde “hergün” bu olaylar gözlemleniyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs