En Sıcak Konular

Bahçeli: Şiir okumakla sorun çözülmez

13 Ocak 2009 11:50 tsi
Bahçeli: Şiir okumakla sorun çözülmez Bahçeli'nin hedefinde hükümet vardı! Erdoğan'ın boş gövde gösterisi yaptığını savunan Bahçeli, Erdoğan'a göndermede bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Ergenekon soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasının en kısa sürede bitmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, yargı sürecinin de ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Partisinin Ergenekon davasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Bahçeli, "Gözaltına alınan kim olursa olsun hüküm giymeden suçlu ilan edilmemelidir" dedi.

Daha sonra eleştiri oklarını Başbakan Erdoğan'a yönlendiren Bahçeli, Erdoğan'ın siyaseti cepheleştirdiğini savunarak, muhalefeti de karşısına aldığını açıkladı.

Sözlerini daha da sertleştiren Bahçeli, Gazze'de yaşanan insanlık dramına değindi. Erdoğan'ın boş gövde gösterileri yaptığını söyleyen Bahçeli, "Meydanlarda şiir okuyarak bu sorun çözülmez" diyerek Erdoğan'a bir de gönderme de bulundu.

İşte Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları:

Siyasetçiden umudu kesenlerin, milletle kucaklaşmayanların en büyük arzusu demokrasiyi by-pass yaparak iktidara kısa yoldan gelebilmek olmuştur.

Bu itibarla demokrasinin işlediği dönemlerde bile beklentiler eksik olmamış, duygularını sıcak tutanlar ile yönetime müdahale çığırtkanları, ülkemizin talihsiz bir gerçeği olarak bugüne kadar gelebilmiştir.

Bu çatışma ortamını körükleyen odakların çıkmaya başladığı, terörden sokak hareketlerinden ve çeteleşmeden aldığı destek ile hız ve ivme kazandığı bir gerçektir.

Adına Ergenekon denen davanın varsa demokrasinin üzerindeki gölgesini ortadan kaldıracak, sorumluları ortaya çıkaracak yargı sürecinin ciddiye alınması gerekmelidir.

DAVA EN KISA ZAMANDA BİTMELİ

Son gelişmelerden sonra partimizin görüşleri şunlardır.

1 - MHP hukukun üstünlüğüne inanan demokrasi ve insan hakları gibi ilkeleri savunan bir siyaset çizgisinin temsilcisidir. Adalet hesaplarımızdan bağımsız insanlığın mücadelesinden sonra ulaştığı bir değer sistemidir. Yaşadığımız coğrafyada millet olarak var olmamızın en temel gereklerinden birisi de adalete olan güvenle sağlanacaktır. Hukukun korunup kollanması, başta hükümet olmak üzerine herkesin en temel görevi olmalıdır. Bize göre adalet gerçek anlamda mülkün temelidir.

2 - Partimiz davanın sonucunu beklemek ve yüce adalete güvenmek zorundadır. Hukuku yönlendirme anlamına gelecek bir düşüncenin bile doğru ve kabul edilebilir olmayacağı bir gerçektir. Hukukun bağımsızlığının kaybolduğu bir zeminde temel hak ve özgürlüklerin varlığından söz etmek mümkün olmayacaktır.

3 - Mahkeme safahati çok sayıda çok sayıda tutuklu şahısla devam etmektedir. Gelişmeler açılan davaya ilişkin iddianamenin bile aylarca bitirilemeyeceği görülmektedir. Dava en kısa zamanda sonuçlanmalıdır.

4 - Dava kapsamında dönem dönem gözaltına alınan şahıslar arasında hukukçular TSK emniyet ve basın mensupları ticaret adamları ve siyasetçiler vardır. Bu davada suçlu bulunacak olanlar bunun sonuçlarına elbette katlanacaktır. Ancak hiç kimse hüküm giymeden suçlu ilan edilemez.

3 Temmuz’da konuya ilişkin yaptığımız açıklamada, görevi belli olan şahısların adalete intikal yöntemleriyle medyada yorumlanma biçimlerinin tartışmaya açık olduğunu belirtmiştir. Bugün de aynı düşüncedeyiz.

Türkiye’de dikkat ve özenle muhafaza edilmesi gereken adaletin siyasal mulazahalara konu edilme çalışması çok ciddi sorunlara kapı aralayacaktır. Soruşturma safhasını intikam olarak görmek, en az dava konusu kadar tehlikeli bir anlayışın ifadesi...

5 - Dava kapsamında gözaltına alınan şahısların bir bölümü TSK’nin emekli ve muvazzaf mensuplarından oluşmaktadır. Kamuoyunda oluşturulmak istenen kanaatler dikkatten kaçmamıştır. Suç işleyenlerin cezalandırılması ayrı bir konudur.

Fakat TSK’nın zan altında bırakılması farklı bir konudur. Terör örgütüyle mücadelenin ardından binlerce şehit vermiş Türk ordusunun zayıf bırakılması bir yönetim zafiyetidir.

6 - Bizim anlayışımıza göre cumhuriyet ve demokrasi bir bütünün ayrılmaz bir parçasıdır. Birbirlerinin teminatıdır. Cumhuriyetin korunması için demokratik kurallardan sapılması hem cumhuriyetin hemde demokratik rejimin sonunu hazırlayacaktır.

7 - Partimiz adaletin herkese lazım olduğuna yürekten inanmaktadır. MHP yıllardan beri bunu savunmuş, yaşadığı adli maduriyetleri not ederek yeni süreçlerin başlamasına neden olmuştur. Şimdi herkes başladığını temenni ettiğimiz bu yeni dönemde katkıda bulunmalıdır. İntikam çığlıklarının devamı halinde hukuk devletinin geleceğinin kararacağını söylemek ve bugünlerin bile aranacağını söylemek kehanet olmayacaktır.

AK PARTİ'YE AĞIR SÖZLER

AKP geleneksel kriz üreten siyaset çarkının içine düşmüş, kamplaşmış bir toplumsal yapının körükleyicisi olmuştur. AKP demokrasinin imkanlarından ortaya çıkardığı fırsatlardan istifade ederek iktidar olmuştur. Yüzde 47’nin sorumluluğunu taşıyamayan hükümetin toplumun yarısını dost, diğer yarısını düşman gören siyaseti, gerilimi cepheleştirmiştir. Tabi ki bu cepheleşme tek başına oluşmamış karşısına da ana muhalefet almıştır.

Türkiyemizin çok büyük ve son derece vahim iç ve dış sorunlarla uğraştığı bu karanlık dönemde, adına ne denirse densin siyaset bunların esiri olmamalıdır.

Bilindiği gibi yalnızca demokrasilerde muhalefet yasaldır. Demokrasiye ruh ve anlam katan özellik birbirlerine benzeyen fikirlerin söylenmesi ve bunlar etrafında bir araya gelmesidir.

Toplumda değişik sorunları yaşamaktan doğan görüşler ve çözüm önerileri vardır. Olması da son derece gereklidir. Yaşadığımız bunalımların hafifiletilmesinin yolu AKP'nin içine düştüğü yanlış ve yalnızlıktan uzaklaşması, toplumun tamına yönelik bir kucaklaşmaya yönelmesidir.

ERDOĞAN'A İSRAİL ÇAĞRISI

İsrail topluma ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır. Kalıcı ateşkes süresinin kısa süre içinde olumlu sonuçlar vermesi beklenmemektedir.

AKP’nin bu konuda izlediği tutarsız etkisiz ve çelişkili politikaları sürdürüyor olması hayal kırıklığıdır. Gazze saldırılarından 5 gün önce İsrail Başbakan’ıyla yaptığı 5 saatlik görüşmede neler konuşulduğuna hala açıklık getirmeyen Başbakan hamasi konuşmalarla durumu idare etmeye çalışmalar yapmaktadır.

İsrail'in bu vahşetine ortak olmanın ruhunda yarattığı panik içerisinde bulunan Başbakan şiir okuyarak bu olan bitenlerin geçmeyeceğini anlamasa bile Türk millete bunu anlayacaktır.

Başbakan'ın şimdi yapması gereken Türk milletinin karşısına dürüstle çıkıp, kendi hareketsizliğinin İsrail’e olan hangi borcundan dolayı olduğunu açıklamalıdır.

BAŞARISIZLIĞINIZI İTİRAF EDİN

Krizi görmezden gelen AKP ekonominin dümenini kayalıklara çevirmiştir. Bu sorumsuz tutumun iflas eden ekonomi politikalarını bu zamana kadar değiştirmemesi, aziz milletimizi büyük sıkıntıların içine çekecektir

İşsizliğin yükselmesi yüksek faiz düşük kur cenderesi, cari açık mengenesine sıkışıp can çekişen ekonomik sistem bugünkü sorunlarımızın örneğidir.

Hükümete bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ekonominin gerçek sorunlarını ötelemek için sanal gündem icat etmeyi bir kenara bırakınız. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın gerçek gündemiyle yüzleşiniz. Çözemeyecekseniz başarısızlığınızı itiraf ediniz.

internethaber



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs