En Sıcak Konular

İşte ilk 10'a giren başkanlar!

13 Ocak 2009 11:41 tsi
İşte ilk 10'a giren başkanlar! Yerel seçimler için adaylık yarışı sürerken yerini koruyan ve yıldızı parlayan başkanlar kimler? İşte bugün açıklanması beklenen isimler...

Mahmut Övür/ Sabah

AK Parti İstanbul netleşiyor, İzmir ve Adana beklemede

Araya önce İsrail'in Gazze'deki vahşeti, ardından da Ergenekon'da 10'uncu Dalga Operasyonu girince yerel seçimle ilgili gelişmelere biraz ara verdik.

Aslında bu süreçte siyasi partiler cephesinde de yeni bir şey olmadı.
Hâlâ AK Parti'nin İzmir ve Adana Büyükşehir belediye başkan adayları belli değil.
Hâlâ CHP, MHP, DP ve DSP İstanbul Büyükşehir adaylarını açıklamadı.

Ama arayışlar sürüyor.
Özellikle AK Parti, İzmir ve Adana için yoğun bir arayış içinde.

Kulislerde bu iki şehir için iki yeni isimden söz ediliyor. AK Parti'nin İzmir'de kimi aday göstereceği merakla izlenirken, ilginç bir talep İstanbul'dan geldi. Denilenlere göre İstanbul Bakırköy için teklif götürülen eski ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, bir kez daha Bakırköy'den aday olmak istemediğini söyledi. Ancak bir isteğini de dile getirdi:
"İzmir olursa düşünürüm..."

Bu ilginç karşı cevaba AK Parti yönetiminin nasıl cevap vereceği merakla bekleniyor.
Adana'da ise henüz net bir isim öne çıkmış değil. Hâlâ Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ilk aday adayı başvurusu yapan Avukat Yusuf Özer, Mahmut Çelikcan, Mehmet Ali Bilici adları piyasada dolaşıyor.

Mevcut başkan Aytaç Durak'ın MHP'ye geçmesi AK Parti'nin biraz olsun zorlanacağı biçiminde yorumlanıyor. Bu noktada Durak'ın bile çekindiği yüksek profil bir aday isminden söz ediliyor, Şekip Karakaya ... Adana kamuoyunun yakından tanıdığı Karakaya, aslında CHP'nin de kapsama alanı içinde... Sivil toplumdan, eğitim ve medyaya birçok alanda başarılı çalışmalara imza atan Karakaya 'nın hangi partiden aday olacağı merakla bekleniyor.

Gelelim bütün gözlerin çevrildiği İstanbul'un ilçelerine...
İstanbul'da örgüt içi yoklamaların ve kamuoyu araştırmalarının bittiği konuşuluyor. Bu nedenle önümüzdeki salı günü 30'u aşkın ilçe belediye başkanının açıklanması öngörülüyor.

Bu öngörüye göre açıklanması beklenen ilçelerde netleşen isimler şöyle:
Adalar : Coşkun Özden veya Mahmut Çelik, Beyoğlu : Ahmet Misbah Demircan, Şile : Can Tabakoğlu, Kağıthane : Fazlı Kılıç, Küçükçekmece : Aziz Yeniay, Ümraniye : Hasan Can, Bahçelievler : Osman Develioğlu, Fatih : Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa : Erhan Erol, Silivri : Hüseyin Turan, Güngören : Şakir Yücel Kahraman... Kartal : Arif Dağlar veya Hüsamettin Koçak, Maltepe : Fikri Köse veya Tuncay Karartı, Beşiktaş : Sibel Çarmıklı, Çatalca : İsmail İp, Eyüp : İsmail Kavuncu, Kadıköy : Sinan Genim, Sarıyer : Mehmet Akif Şişmanoğlu, Şişli : Emin Haberdar, Pendik : Salih Kemal Şahin veya Davut Çakır, Bayrampaşa : Atilla Aydıner, Bağcılar : Lokman Çağrıcı veya Ahmet Yıldırım, Sultanbeyli : İsmail Erdem, Tuzla : Şadi Yazıcı, Arnavutköy : Ahmet Haşim Baltacı, Sultangazi : Ahmet Selamet, Ataşehir : Abubekir Taşyürek veya Alican Taşçı, Çekmeköy : Metin Külünk, Sancaktepe : Ömer Abamor veya Aydın Bozkuş, Esenyurt : Necmi Kadıoğlu...

Henüz karar verilmeyen ilçeler ise şöyle; Bakırköy, Beykoz, Üsküdar, Büyükçekmece, Avcılar, Esenler ve Beylikdüzü. Başakşehir'e ise sürpriz sayılacak bir araştırmacının geleceği konuşuluyor.

İşte ilk 10'a giren başkanlar
İçinden geçtiğimiz süreçte İstanbul'da h angi ilçe belediye başkanının göreve devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Bu sorunun cevabı için AK Parti hem kendi hem de diğer belediye başkanlarını kapsayan bir kamuoyu araştırması yaptırdı.
İşte halkın göreve devam etmesini istediği ilk 10'a giren isimler...
Şişli: Mustafa Sarıgül 83.8, Avcılar: Mustafa Değirmenci 59.2, Büyükçekmece: Hasan Akgün 56, Kadıköy: Selami Öztürk 53.2, Küçükçekmece: Aziz Yeniay 50, Bağcılar: Lokman Çağrıcı
49, Bayrampaşa: Hüseyin Bürge 48.6, Kâğıthane: Fazlı Kılıç 48.4, Zeytinburnu: Murat Aydın 48.2, Fatih: Mustafa Demir 48.1.

 

 



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,072 µs