Türk korkusu neden hortladı? | " /> Türk korkusu neden hortladı? | "/>

En Sıcak Konular

Yunanistan'ın Türk korkusu neden hortladı?

13 Ocak 2009 11:22 tsi
Yunanistan'ın Türk korkusu neden hortladı? Aralık ayındaki şiddet, ocak ayı başında da terör olaylarından sarsılan Yunanistan son günlerde Türkiye ile kriz senaryoları yüzünden çalkalanıyor. 'Sıcak çatışma' lafları manşetlere neden taşınıyor?

DÜNYA basını Gazze, Ukrayna doğalgaz krizine odaklanırken Türkiye, Yunan manşetlerinden inmiyor. Başbakan Kostas Karamanlis başkanlığında dün toplanan Savunma ve Dışişleri Konseyi’nde de durum değerlendirmesi yapıldı.

Dışişleri bakanı Dora Bakoyani toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırırken "Hedefimiz ilişkilerin düzelmesidir. 2008 yılında ilişkiler duraklama dönemi yaşadı. 2009’da Ankara ile ilişkilerin düzelmesi hedefindeyiz" dedi. Türkiye ile "sıcak olay" yaşanması ihtimali sorulduğunda ise "ciddiyet ve soğukkanlılık gerek" cevabını verdi. Savunma bakanı Evangelos Meimarakis ise "dikkatli ve soğukkanlı olmamız gerek. Gerekli tüm girişimler yapılıyor. Türklere gerginliğin tırmandırılmasının, ilişkilerin düzelmesi için çabalara yardımcı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yunan basını, Türk uçaklarının Ege’deki Bulamaç (Farmakonisi) ve (Agathonisi) adaları üzerinde alçak uçtuğu iddiaları yüzünden yaygara kopartıyor. TSK’nın Ege’deki "Çevik Pençe" tatbikatı da Yunan başkentinde "sıcak olay yaşanacak" senaryolarına yolaçtı.

Türkler Obama’dan önce kriz istiyor

Son günlerde "Şahinler Ege semalarında", "Ege’de kırmızı alarm", "Türkler Ege’deki skatükoyu değiştirmek istiyor", "Türkler, Kardak tarzı sıcak olay istiyor" gibi başlıklar kullanan Yunan medyası "Türkiye, Obama ABD başkanlık görevine başlayıncaya kadarki boşluktan yararlanıp sıcak olay yaratma çabasında" diye hayali senaryolara bile yer verdi.

Hürriyet



Bu haber 1,151 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,013 µs