En Sıcak Konular

F.Bahçeli Özdemir ve Ergenekon

13 Ocak 2009 10:16 tsi
F.Bahçeli Özdemir ve Ergenekon Her taşın altından çıkan Ergenekoncu Albay ve Fenerbahçe As Başkanı Nihat Özdemir ilişkisi...

Umur Talu/Sabah

Dinleme var mı!

Size bir haber okuyacağım (Yazılı okuma!):
"Mavi Hat operasyonu kapsamında yapılan telefon dinlemelerinin suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen İbrahim Selçuk ve yandaşlarına sızdırıldığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında telefonları dinlenenlerin listesinin Fenerbahçe As Başkanı ve Limak şirketi sahibi Nihat Özdemir tarafından Selçuk kanadına verildiği de belirlendi. Kaçakçılık Daire Başkanlığı tarafından dinlemeye alınan telefonların listesinin sızması da ifadelerle birlikte iddianameye girdi.
ANKA'nın ulaştığı iddianamedeki dinleme kayıtları ve ifade tutanaklarına göre, Mavi Hat operasyonunda telefon dinlemelerinin zanlılara sızdırılması skandalı yaşandı. Belgelere göre skandal şöyle ortaya çıktı:
BOTAŞ'ın 19 Haziran 2006 tarihli Tuz Gölü Su Hattı ihalesine Selçuk'un başını çektiği ve içinde İhale Komisyonu üyelerinin de bulunduğu ekip tarafından rüşvet organizasyonuna konu edildi. Bu kapsamda ihaleye giren şirketler ile bağlantı kurularak, ihaleyi kazanma garantisi karşılığında rüşvet pazarlığı yapıldı.
Selçuk önderliğindeki ekip öncelikle ihaleye katılan Nihat Özdemir'in şirketi Limak'ın başını çektiği konsorsiyum ile bağlantı kurdu. Telefon dinlemelerinde Özdemir'in rüşvet ödemeyi kabul ettiği belirlendi. İbrahim Selçuk'un telefonlarının dinlendiğine ilişkin araştırmasının sonuçları da dinlemeye takıldı.
- 2006.07.06 15:12:05 (SMS kaydı) Lokman USTA (Selçuk'un ortağı): İbrahim tel'nunda sıkıntı var mı?
Mustafa Levent GÖKTAŞ (Dinleme bilgisine ulaşan şahıs): Var, Bitecek.
USTA: Dinleme var doğru mu?
GÖKTAŞ: Doğru"

Bu haber geçen Şubat ayının 6'sında, 7'sinde Türkiye'de hemen her günlük yayın organında yer aldı. Belki kiminde konmamıştır, şimdi hatırlamıyorum!
Bakın, "Dinleme bilgisine ulaşan şahıs" olarak hangi isim var?
Mustafa Levent Göktaş.
Bakın, "Dinleme sıkıntısı var, bitecek" güvencesini kim veriyor?
Mustafa Levent Göktaş.
Bakın, "Doğru" diyen kim?
Mustafa Levent Göktaş.
Bu isim size az tanıdık geldi mi?
Bir benzerlik buldunuz mu?

Eskişehir'de silah ve patlayıcılardan oluşan bir "cephanelik", "Darbe Tekniği; Devlet Yönetimini Kısa Sürede Çökertme Kılavuzu" gibi eserler, Özel Kuvvetler'in özel dokümanları, Kızılay'da tüp geçide sabotajla ilgili "hedef yazılı askeri çalışma", dinleme kayıtları, Kuvvet komutanlarının toplantı kayıtları ile yakalanan Emekli Binbaşı Fikret Emek, evinde ele geçirilen bir TSK kimliği ile nüfus kimliğini şöyle izah etti:
"Bu kimlikler Komutanım Albay Mustafa Levent Göktaş'a aittir. Kendisi MAK (Muharebe Arama Kurtarma Alayı'nda komutanımdı. Ben de 2001 ile 2004 arasında alayın İKK (İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma) Şube Müdürü idim. 1983'te Özel Kuvvetler'e üsteğmen olarak girmiştim. Albay Göktaş'ın belgelerinin bende bulunmasının sebebi, bazen banka ve diğer resmi işleri takip etme açısından kendisinin verdiği fotokopiler olmasıdır..."

Göktaş Hukuk Bürosu sahibi de olan, İngilizce, Rusça, Arapça bilen, generallik beklerken dört yıl önce emekli edilen, eşinin Yargıtay'da görevli olduğu belirtilen 50 yaşındaki Emekli Albay Avukat Mustafa Levent Göktaş dün "Ergenekon zanlısı" olarak tutuklandı. İddiaya göre, Göktaş, "Sauna Operasyonu"nda Özel Harp belgeleri ve sabotaj planlarıyla yakalanan grup içindeki Yüzbaşı Gökhan Nuri Bozkır'ın da avukatıydı.
Belki değildi.
Önceki Genelkurmay Başkanı'nın Fenerbahçe maçlarını nedense yanında izlediği Özdemir'le ilgili haberdeki isim de değildi belki.
Belli ki "iyi subay"dı; belki "iyi avukat"tı, belki de "iyi çocuk".



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs