burs kriterleri nelerdi? | " /> burs kriterleri nelerdi? | "/>

En Sıcak Konular

Kaçak Dalan'ın burs kriterleri nelerdi?

13 Ocak 2009 09:45 tsi
Kaçak Dalan'ın burs kriterleri nelerdi?
Bir dönem Yedi Tepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Erdaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dalan'ın burs kriterlerini açıklayan Erdaş, listenin incelenmesini istedi.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Dalan'ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi'nin eski bir öğretim üyesi ilginç iddialarda bulundu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Erdaş, burs verilen isimlere bakılması halinde ilişkiler ağının deşifre edilebileceğini savunuyor. Özellikle asker ve istihbaratçı çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağlandığını ileri süren Erdaş, burs bağlama kriterini şöyle özetliyor: "O listede askerî kesim geniş yer tutar, kapıda kuyruklar oluşurdu. Dalan ilişkilerinde seçicidir. Mesela yakın çevresi sadece Alevilerden oluşur. Dalan, başarı durumuna göre veya maddî durumunun kötülüğüne göre öğrenciye asla burs vermezdi. Çok cimri ve para düşkünüdür, kendisine fayda getirmeyecek hiçbir şey yapmaz. Burs veriyorsa, arkasında mutlaka bir getirisi vardır. Burs verilecek öğrenci velisi ya etkili bir yerdedir ya da istihbaratçıdır. Ona nüfuz artışında bir şey sağlıyordur. Öyle adamların çocuklarına burs verir."
 
PARAYI BASTIRAN OKULA GİRERDİ
 
Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan Dalan'ın bunu 'hukuksuzluk' olarak nitelendirmesini eleştiren Erdaş, Dalan'ın kanun tanımayan davranışlar sergilediğini iddia ediyor. Erdaş, "LES sınavına giremeyen, asker kaçağı bir sürü adam doları bastırınca okula alınırdı. Dalan'ın eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve YÖK üyesi emekli paşalarla arası çok iyiydi." diyor. Prof. Dr. Mehmet Erdaş, usulsüzlükleri ifşa edeceği için Bedrettin Dalan'ın kendisine silah doğrultarak ölümle tehdit ettiğini, ardından da üniversiteden uzaklaştırdığını söylemişti.
 
SAÇAN'IN ÇOCUĞU DA VAR
 
Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde ve Acıbadem İstek Vakfı Okulu'nda yapılan aramada silahlar, binlerce mermi ve 7 bin kişilik burs listesi bulunmuştu. Listede çok ilginç isimlerin çocukları olduğu iddia ediliyor. Bedava okutulan çocuklardan birinin şu an tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan'ın çocuğu olduğu belirtiliyor. Bir dönem Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Saçan'ın, Tuncay Güney'in sorgu görüntülerini de Dalan'ın odasında Veli Küçük'e verdiği iddia edilmişti.
 
zaman



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,191 µs