En Sıcak Konular

Hamas silah ve gönüllü istedi

13 Ocak 2009 08:28 tsi
Hamas silah ve gönüllü istedi Hamas'ın İran'daki temsilcisi Ebu Usame Abid El-Mati, İsrail saldırıları ve işgaline karşı İslam dünyasını yanlarında görmek istediklerini söyledi..

El-Mati, Tahran'da bugün düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, ABD ve diğer destekçilerinin himayesinde Gazze Şeridi'nde savunmasız sivilleri katlettiğini belirtti.

Hamas'ın İsrail'e karşı mücadelede yeteri kadar silaha ve insan gücüne sahip olduğunu vurgulayan El-Mati, "Yine de 1,5 milyar Müslümandan isteğimiz, İslam'ın mukaddeslerini ön cephede savunan kardeşlerinin yanında yer almalarıdır. İslam ümmeti, bir yardım kuruluşu değil. Bütün Müslümanlar, Gazze'deki mücahitlere silah ve insan gücü göndermekle yükümlüler" ifadelerini kullandı.

"ABD, oluşturduğu bir hava koridorundan napalm bombaları ve beyaz fosfor bombaları başta olmak üzere kullanımı yasak olan tüm silah ve bombaları siyonist İsrail'e gönderiyor" diyen El-Mati, "Müslümanlar da Filistin direniş gücüne yardım etmeli" diye konuştu.

El-Mati, baskı oluşturulması halinde Gazze'ye giden tüm yolların açılacağını ve yardımların buralardan ulaştırılabileceğini kaydetti.
"İsrail ile daimi hiçbir ateşkesi kabul etmeyeceğiz. İşgal sürdüğü sürece direniş de devam edecek" diyen El-Mati, bölgeye yerleştirilmesi düşünülen uluslararası barış gücüne karşı olduklarını söyledi.

El-Mati, "Uluslararası gücün varlığı, Filistin direnişinin elini bağlamaya yöneliktir, onlar Filistinlileri savunmayacak, aksine siyonist rejimin çıkarlarını koruyacak. Hiçbir Arap lideri de buna evet deme hakkına sahip değil" diye konuştu.

El-Mati, İsrail saldırıları ve işgali karşısında her açıdan kendilerini destekleyen ve yalnız bırakmayan bütün halklara ve ülkelere teşekkür etti.

Star



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,017 µs