isyanı | " /> isyanı | "/>

En Sıcak Konular

İsrailli askerin isyanı

12 Ocak 2009 21:14 tsi
İsrailli askerin isyanı İsrail ordusunun 17. gününü geride bırakan Gazze saldırısında, silah altına alınmayı bekleyen binlerce yedek askerin bir bölümü dün kara operasyonuna katılmak için kente girerken, bir yedek asker "Filistinli sivillerin öldürülmesini" protesto ederek, s

Haaretz Gazetesi'nin internet sitesindeki habere göre, operasyona katılmadığı gerekçesiyle söz konusu yedek asker, 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Askerin operasyonun başladığından bu yana, emirlere karşı çıkan ilk kişi olduğu ifade ediliyor.

Bir sivil toplum kuruluşunun yasal danışmanı olan Avukat Michael Sfard da 27 aralıkta başlayan "Dökme Kurşun" operasyonundan bu yana 8 yedek askerin, yedeklere yapılan çağrı sonrası kendisine başvurarak, bu konuda danıştığını bildirdi.

8 yedekten üçünün Gazze Şeridi'ne girmeyi reddettiği, bunlardan ikisinin komutanlarıyla uzlaşmaya vararak, birlikleriyle savaşa katılmaktan muaf tutuldukları da kaydedildi.

İsrail ordusu, dün yedeklerden oluşan birliklerini Gazze Şeridi'ne konuşlandırmaya başladığını açıklamıştı.

İsrail hükümeti, geçen hafta binlerce yedek askerin daha silah altına alınması kararını onaylamış ve yedeklere de çağrı yapılmıştı. Bunlardan ilk bölümü geçen hafta sonu eğitimlerini tamamlamıştı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki operasyonun üçüncü aşamasına hazırlandığı ve bölgenin daha iç kesimlerine ilerleyeceği, bu konuda hükümetin onayının beklendiği ifade ediliyor.

Harekatın ilk aşamasında, bir hafta süreyle Gazze Şeridi havadan bombalanırken, ikinci aşamada ve ikinci haftada askerler Gazze'de kara harekatına başlamış, Gazze kentinin üç taraftan girişlerinde mevzilenmiş, ayrıca kuzey ve güneyde de mevziler tutulmuştu. Ancak, Gazze kenti başta olmak üzere kentlerin kenar mahallelerinde çatışmalar sürmesine karşın, kent içlerine girilmemişti.

Adının açıklanmasını istemeyen savunma yetkilileri basına verdikleri bilgilerde, ordunun bir de dördüncü aşama olarak, acil durum planı bulunduğunu dile getiriyor. Bunun, bölgeyi tamamen işgal ederek, Hamas'ı devirmek amaçlı olduğu belirtiliyor.

aa



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs